Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Malo naprijed, pa stoj

Zbog nevremena zaglavili u vlaku: Iz Vinkovaca do Zagreba trebalo im je 19 sati

Vinkovci: Željeznički kolodvor, najveće željezničko čvoriste u regiji
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/12
20.07.2023.
u 13:44

'Krenuli smo iz Vinkovaca jučer poslijepodne po voznom redu, točno u 17:27, sada smo u Novskoj i čekamo vlak koji bi nas gtrebao odvesti do Zagreba', rekla je za Večernji.hr čitateljica koja nam je opisala putovanje koje je trebalo završiti sinoć nešto nakon 22 sata u Zagrebu, ali umjesto toga putovanje je trajalo 19 sati.

Putnici koji su jučer poslijepodne krenuli u 17:27 iz Vinkovaca u Zagreb su stigli oko 12:30. U Novskoj su čekali vlak koji bi ih trebao dalje prevesti za Zagreb. 'Krenuli smo iz Vinkovaca normalno i sve je bilo ok prvih 40-ak minuta putovanja. Negdje prije Andrijevaca uhvatilo nas je nevrijeme i tu stajemo, malo iza 18 sati', ispričala je za Večernji.hr čitateljica koja ni nakon 17 sati putovanja još nije stigla u Zagreb.

Dodaje kako nevrijeme iz vlaka nije izgledalo tako strašno. 'Bilo je jako puno vjetra i kiše i vidjelo se puno gromova, ali zaista nije izgledalo tako kako je zapravo bilo, toliko strašno', priča čitateljica koja želi ostati anonimna. Od Andrijevaca dalje krenuli su tek nakon 5 sati čekanja. U međuvremenu su se s pruge uklanjala stabla i granje. Nakon što su oko 1 sat u noći nastavili put ispostavilo se da su bili svega 10-ak minuta udaljeni od Slavonskog Broda

VIDEO Zbraja se šteta u Zagrebu, službe su na terenu

U vlaku nije bilo puno putnika, a dio njih već je izašao na prvom stajanju kod Andrijevaca, po njih je došao netko i vratili su se natrag u Vinkovce. 'Najgore je bilo kada je u vlaku u jednom trenutku nestalo struje na dva sata', priča nam čitateljica. 'Stali smo opet negdje oko Starog Petrovog Sela, tu više ne znam točno na koliko dugo, jer sam polako već spavala', kaže no čini joj se kako su i tu stajali najmanje oko 3 do 4 sata. Nakon toga oko 7:30 stižu u Novsku. 

GALERIJA Posljedice oluje vidljive na ulicama

Vinkovci: Željeznički kolodvor, najveće željezničko čvoriste u regiji
1/50

Tamo su čekali na presjedanje na drugi vlak kojim su konačno stigli i do Zagreba u 12:30, dok su oni koji nastavljaju put dalje prema Splitu i Šibeniku prevoze zamjenskim mini busom. 

Iz Hrvatskih željeznica ispričavaju se putnicima vlaka 1840. Kažu kako je zbog nevremena 'vlak 1840 koji je iz Vinkovaca krenuo u 17:27 sati zaustavljen ispred kolodvora Garčin u 18:45 sati uslijed nestanka napona na kontaktnoj mreži. U vlaku 1840 bilo je 10 putnika u vagonu s ležajima. S obzirom da su i ceste na tom području bile zatvorene, HŽPP nije mogao angažirati zamjenske autobuse zbog čega su putnici proveli noć u vlaku. Putnicima su bili osigurani obrok i piće', odgovaraju iz HŽ-a na upit Večernjeg.hr.

Dodaju kako je 'danas u 1:00 vlak krenuo iz Garčina te je ponovno zaustavljen u Starom Petrovom Selu u 2:17 sati zbog nestanka napona u kontaktnoj mreži. Vlak je iz Starog Petrovog Sela vožnju nastavio u 7:34 sati. Dio putnika odustao je od putovanja, a 6 putnika stiglo je u Zagreb oko 12:30 sati. Po dolasku u Zagreb putnicima su ponovno bili osigurani obrok i piće. Putnicima koji su putovali navedenim vlakom bit će vraćen cijeli iznos karte', kažu iz HŽ-a.   

VEZANI ČLANCI

Komentara 8

CI
Cigla
13:47 20.07.2023.

Inace se stigne, bez problema, za 18 sati.

DU
Deleted user
14:01 20.07.2023.

pa dobro, 10 min ni vamo ni tamo

DU
Deleted user
15:30 20.07.2023.

Zamisli da se voziš vlakom i u vlaku te neki japanski turisti pitaju da im prevedeš što znači "brzi vlak". Što bi im rekao?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije