Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZ MINUTE U MINUTU

Posljedice snažne oluje: Ozlijeđeno više od 100 osoba, u dvije županije angažirana i vojska

Foto: Pixsell
1/39
20.07.2023.
u 20:23

Dva muškarca, 50-godišnji pješak te 48-godišnji vozač, preminuli su na mjestu nesreće uslijed pada stabla u Zagrebu, a život je izgubio i 40-godišnjak iz općine Cernik u Brodsko-posavskoj županiji, koji je bio u automobilu na koji je palo stablo. Vatrogasac DVD-a Tovarnik poginuo je u srijedu navečer za vrijeme obavljanja vatrogasne intervencije u sanaciji posljedica nevremena koje je pogodilo Vukovarsko-srijemsku županiju

Olujno nevrijeme koje je u srijedu popodne pogodilo kontinentalnu Hrvatsku odnijelo je četiri života. Nevrijeme praćeno kišom i olujnim vjetrom u Zagrebu je nosilo sve pred sobom. Dva muškarca, 50-godišnji pješak te 48-godišnji vozač, preminuli su na mjestu nesreće uslijed pada stabla, a život je izgubio i 40-godišnjak iz općine Cernik u Brodsko-posavskoj županiji, koji je bio u automobilu na koji je palo stablo. Pripadnik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Tovarnik poginuo je u srijedu navečer za vrijeme obavljanja vatrogasne intervencije u sanaciji posljedica nevremena koje je pogodilo Vukovarsko-srijemsku županiju i četvrta je žrtva nevremena koje je pogodilo Hrvatsku.

Video: Zbraja se šteta u Zagrebu, brojne službe su na terenu

Tijek događaja:

20:22 - Ravnateljstvo civilne zaštite izvijestilo je o stanju s terena do 17 sati. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Županijski centri 112 su do danas, 20. srpnja do 17 sati zaprimili više od 8000 poziva koji su se odnosili na nevrijeme i posljedice nevremena. Zabilježeno je ukupno preko 3 tisuće intervencija. Prema trenutno dostupnim informacijama od posljedica nevremena ozlijeđeno je više od 100 osoba, dok su nažalost od posljedica nevremena smrtno stradale 3 osobe, a prilikom obavljanja intervencije, prirodnom smrću preminuo je jedan vatrogasac. Štete se još utvrđuju, a prema prvim procjenama oštećeno je više od 2000 objekata (stambenih, gospodarskih i dr.) te veći broj vozila. Velike štete ima i na poljoprivrednim površinama te prometnoj infrastrukturi.

Aktivirani su Stožeri civilne zaštite Brodsko-posavske županije i Vukovarsko-srijemske županije, Grada Zagreba te gradova: Sveta Nedjelja, Samobor, Velika Gorica, Dugo Selo, Ivanić Grad, Vrbovec, Zaprešić, te općina: Brckovljani i Brdovec. Članovi ostalih stožera civilne zaštite jedinica lokalne samouprave koja su zahvaćena nevremenom također su angažirani u otklanjanju posljedica nevremena.

>> VIDEO Žena zapela u oluji, držala se za prometni znak: 'Prolaznik me spasio iz horora, hvala mu'



U otklanjanju posljedica nevremena angažirane su sve raspoložive snage žurnih službi (vatrogasci, policija i hitna medicinska pomoć), komunalnih službi i HEP-a, pripadnici HGSS-a, HCK-a, 238 pripadnika civilne zaštite, a i građani su se samoorganizirali i pomogli u raščišćavanju i uklanjanju granja i raznih predmeta s prometnica i sl. U Brodsko-posavskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji danas tijekom dana angažirano je ukupno 120 pripadnika Hrvatske vojske.

Na otklanjanju kvarova na elektroenergetskoj mreži djelatnici HEP-a rade na području Brodsko-posavske, Požeško-slavonske, Sisačko-moslavačke, Vukovarsko-srijemske i Zagrebačke županije te grada Zagreba. Na području Međimurske, Varaždinske, Virovitičko-podravske, Primorsko-goranske i Istarske županije stanje je u potpunosti normalizirano, dok se u ostalim županijama i gradu Zagrebu i dalje radi na sanaciji i procjeni šteta.

15:15 - Župan Vukovarsko – srijemske županije Damir Dekanić najavio je na današnjoj Koordinaciji župana, gradonačelnika i načelnika županije kako će radi razmjera šteta nastalih tijekom jučerašnjeg nevremena biti proglašena elementarna nepogoda.

"Štete su ogromne, velik je broj mjesta ostao bez električne energije, bez signala, fiksnih veza. Zbrajamo štete, a podatke će nam dostaviti gradonačelnici i načelnici kako bi imali objedinjene sve podatke. Učinit ćemo sve da što prije saniramo posljedice. Dignuti su svi županijski, gradski i općinski stožeri te civilna zaštita", rekao je.

Dogovorio je s određenim tvrtkama koje se bave proizvodnjom i prodajom građevinskog materijala osiguravanje potrebnog materijala, a svaki načelnik i gradonačelnik će koordinirati s potrebnim količinama materijala i pojedincima koji ga potražuju. Oni koji si sami budu rješavali materijal obavezno neka sačuvaju račune. U mjestima u kojima još uvijek nema električne energije i signala, načelnicima su dodijeljene motorole.

Om štetama na području Vukovarsko – srijemske županije govori i to da nema niti jednoga naselja ili grada koje nije pretrpjelo štete. Neki od mještana kažu kako tako nije bilo niti u vrijeme rata. Na stotinama kuća su oštećeni krovovi, srušeni dimnjaci, razbijena stakla, iščupana su i polomljena stabla, urušeni voćnjaci, uništeni staklenici… 

14:13 - Četverogodišnje dijete ozlijeđeno je u padu stabla na automobil tijekom jučerašnjeg nevemena u Zagrebu, liječnička pomoć pružena mu je u dječjoj bolnici u Klaićevoj te je otpušteno na kućnu njegu, doznaje se u četvrtak u toj bolnici koja je oštećena i poplavljena te je u tijeku hitna sanacija. Više pročitajte OVDJE

GALERIJA Pogled iz zraka: Uklanjanje dizalice koja se u Zagrebu srušila i zabila u asfalt

1/20

14:00 - Jučerašnje grmljavinsko nevrijeme bilo je izuzetno jako i bilo je samo dio dugoživućeg grmljavinskog nevremena većih prostornih dimenzija (tzv. mezoskalni konvektivni sustav), u okviru kojeg su se stvarale grmljavinske superćelije (sustavi s izraženom rotacijom), kažu iz DHMZ-a.

VEZANI ČLANCI:

Dostupni podaci pokazuju kako su udari vjetra na zagrebačkom području bili olujni na granici orkanskih što ih svrstava među najjače zabilježene na ovom području, izvijestili su iz DHMZ-a i objavili kakvo nas vrijeme čeka u idućim danima. Više pročitajte OVDJE.

Video: Strašne posljedice nevremena u naselju Dobrovac kod Lipika


12:27 - Grad Zagreb objavio je kontake gradskih službi za pomoć građanima nakon olujnog nevremena 19. srpnja

Telefonske linije hitnih službi 112 i 193 i dalje su pod velikim opterećenjem, zbog čega je važno da građani hitne službe zovu samo u situacijama kad je ugrožen život i imovina.  Za sve druge situacije pozivamo građane da se prijave na telefonske brojeve nadležnih gradskih službi, koje možete pronaći niže u tekstu.

Zrinjevac - prioritetno za raščišćavanje površina javne namjene

·         Tel:: 01 6598 999 (0-24h)
·         E-mail: uprava.zrinjevac@zgh.hr  

Vodoopskrba i odvodnja - za prijave interventnog čišćenja slivnika

·         Tel: 01 6163 222 (0-24 h) 
·         E-mail: vio.hitneodvodnja@zgh.hr  

U slučaju da je slivnik površinski začepljen, ViO moli građane da razgrnu lišće i granje kako bi voda mogla otjecati u slivnik.


12:17 - U snažnom nevremenu koje je srijedu popodne pogodilo Zagreb ozlijeđeno je 130 osoba, 13 ih je zadobilo teže ozljede, no nitko nije životno ugrožen, priopćilo je u četvrtak Ministarstvo zdravstva. Najviše ozlijeđenih pomoć je potražilo u KBC-u Sestre milosrdnice. Na Klinici za traumatologiju u Draškovićevoj ulici i na hitnoj kirurgiji u Vinogradskoj zbrinuli su 38 ozlijeđenih građana. Dvije osobe s težim prijelomima zadržane su na liječenju u Draškovićevoj, a tri osobe s težim ozljedama glave na liječenju su u Vinogradskoj, doznaje se neslužbeno u bolnici. Na hitnom prijemu u KB-u Sveti Duh jučer je pomoć pružena za 29 građana ozlijeđenih u nevremenu. Troje teže ozlijeđenih zadržano je na liječenju, a među njima je i 36-godišnji Indijac koji se srušio zajedno s građevinskom dizalicom na Črnomercu.

U KBC-u Zagreb kažu da su u hitnoj ambulanti zbrinuli 22 ozlijeđena pacijenta, većinom je riječ o sitnim traumama i pacijenti su otpušteni kućama. Dvoje je zadržano na liječenju, jedna je osoba teže ozlijeđena, no nije životno ugrožena.

U KB-u Dubrava zbrinuta su tri teže ozlijeđena građana, a u KB-u Merkur jedna.

Video: Pogledajte timelapse oluje koja je odnijela ljudske živote i nanijela strašnu materijalnu štetu


12:04 - Ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt (MUO) Miroslav Gašparović rekao je u četvrtak kako su u jučerašnjem nevremenu muzejski predmeti, koji su zbog obnove premješteni u novu čuvaonicu na Zagrebački velesajam, stradali više nego u potresu, no još je prerano za procjene o šteti. "Oluja je bila strašna, iznad onoga što jedan takav prostor može podnijeti. Čuvaonicu smo uredili kao apoteku, no voda je probila kroz krov, akumulirala se i slijevala sa stropa, bili smo mokri, istuširani deset puta", rekao je Gašparović za Hinu.

Objasnio je da su predmeti iz čuvaonice, među ostalim i iz zbirke tekstila, dizajna i drugih, stradali iako su bili zaštićeni, jer kod poplave zapravo ne postoji potpuna zaštita.  "Relativno smo dobro i prošli jer smo odradili jako dobar posao. Predmeti se sada suše, spašavamo što se spasiti može, još ne mogu procijeniti kolika je šteta, no sigurno je veća nego nakon potresa", napomenuo je.

Gašparović kaže kako još od mladosti, već pedeset godina, govori o nužnosti dobrih muzejskih depoa. "Mislili smo da ćemo nakon potresa riješiti to pitanje, no ništa se nije dogodilo i ovo je rezultat toga", ustvrdio je.

Prostor na Velesajmu bio je najbolje što se moglo naći, ali je, ističe, ispod minimuma kriterija koje bi jedan dobar depo trebao zadovoljiti. "Ne može se ni na koga pokazivati prstom. Na žalost smo kao društvo indolentni i nezainteresirani za očuvanje svoje baštine, pa je i briga o muzejima načelna", istaknuo je.


11:31 - Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević kazao je kako se zbrajaju štete na javnim gradskim ustanovama. Prijavljena je šteta na 40 školskih objekata od čega su tri ustanove kritično stradale. Tomašević je dodao kako na većini gradskih ustanova nije zabilježena veća šteta te da će se sve "relativno brzo" sanirati. 

Što se tiče štete na privatnim objektima, gradonačelnik je rekao da je u tijeku proces provjeravanja polica osiguranja, posebice vezano za gradska stabla koja su oštetila privatnu imovinu. Više čitajte OVDJE

Video: Zagreb kao ratna zona: Pogledajte kako grad izgleda dan poslije nezapamćene oluje


11:30 - U olujnom nevremenu koje je u srijedu pogodilo Hrvatsku poginule su četiri osobe, dvjestotinjak ih je ozlijeđeno, oštećeno je više od 2000 objekata, a županijski centri 112 zaprimili su više od 4500 poziva. Olujno nevrijeme zahvatilo je 14 županija i Grad Zagreb, a pozivi županijskim centrima većinom su se odnosili na nevrijeme i posljedice nevremena, objavilo je u četvrtak Ravnateljstvo civilne zaštite.

Smrtno su stradale četiri osobe - dvije na području Grada Zagreba, jedna na području Brodsko-posavske županije te vatrogasac na području Vukovarsko-srijemske županije.

Prema podacima Ministarstva zdravstva na području Zagreba ozlijeđeno je 130 osoba, od čega 13 teže, a na području Zagrebačke županije, prema podacima objavljenim na internetskoj stranici Ravnateljstva civilne zaštite, ozlijeđene su dvije te u Brodsko-posavskoj više od deset osoba. U Požeško-slavonskoj županiji ozlijeđeno je deset osoba, dok je u Vukovarsko-srijemskoj trideset osoba zatražilo liječničku pomoć, a četiri su hospitalizirane.

GALERIJA Olujno nevrijeme poharalo Mirogoj, stabla padala po grobovima

1/9

Oštećeno je više od 2000 stambenih, gospodarskih i drugih objekata te veći broj vozila, a iz Ravnateljstva napominju da nastavljaju utvrđivati štete. Među ostalim, na području Grada Zagreba od značajnijih objekata oštećene su dvije škole, dva doma zdravlja, pet klinika i bolnica, a na području Zagrebačke županije oštećeno je oko 900 objekata.

U Brodsko-posavskoj županiji oštećeno je više od 300 krovova, u Požeško-slavonskoj oko 250 objekata, od čega 50 teže. U Karlovačkoj županiji oštećeno je 350 objekata, a u Sisačkoj-moslavačkoj više od 100 krovišta na kućama i dva krovišta na školama u Kutini i Gonjoj Gračenici.

Na području Vukovarsko-srijemske županije srušen je zvonik crkve, a vjetar je raskrio krov na tri škole, dok je u Krapinsko-zagorskoj županiji oštećeno 21 krovište raznih objekata. U otklanjanju posljedica nevremena bile su angažirane sve raspoložive snage žurnih službi (vatrogasci, policija i hitna medicinske pomoći) pripadnici civilne zaštite i komunalnih službi, a i građani su se samoorganizirali i pomogli u raščišćavanju i uklanjanju granja i raznih predmeta s prometnica.


10:15 - Pedeset pripadnika Hrvatske vojske upućeno je u Vukovarsko-srijemsku županiju na saniranje materijalnih šeta nastalih nakon velikog nevremena, priopćilo je u četvrtak Ministarstvo obrane.

Ministar obrane Mario Banožić odluku je donio temeljem zahtjeva Ravnateljstva stožera Civilne zaštite, a na saniranje šteta upućeni su pripadnici Inženjerijske pukovnije Hrvatske vojske te će biti angažirani na sanaciji štete nastale na području Vinkovaca, odnosno državne ceste D55.

VEZANI ČLANCI:

"Hrvatska vojska će sa svojim pripadnicima i mehanizacijom biti angažirana koliko god to bude potrebno kako bi se što prije uklonile posljedice nezapamćenog nevremena koje je zahvatilo više županija na području Republike Hrvatske", rekao je tim povodom ministar Banožić, navodi se u priopćenju.

Video: Pogledajte timelapse oluje iznad Zagreba koja je odnijela ljudske živote i nanijela strašnu materijalnu štetu


10:10 - Pripadnik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Tovarnik poginuo je u srijedu navečer za vrijeme obavljanja vatrogasne intervencije u sanaciji posljedica nevremena koje je pogodilo Vukovarsko-srijemsku županiju i četvrta je žrtva nevremena koje je pogodilo Hrvatsku. Više pročitajte OVDJE


10:00 - U Zagrebu se rušila građevinska dizalica. U njoj je bio radnik koji je srećom preživio pad. Trenutno je hospitaliziran u bolnici Sveti Duh. Sinoć ga je u bolnici posjetio ministar zdravstva Vili Beroš. Više pročitajte OVDJE


9:23 - Prema do sada prikupljenim informacijama, više 10-taka je osoba zatražilo liječničku pomoć, dok je na kolnike, vozila i druge objekte palo više stabala, odlomljenih grana i reklamnih panoa, te krovišta i nadstrešnica. Operativno komunikacijski centar Policijske uprave zagrebačke, jučer je u poslijepodnevnim i ranim večernjim satima zaprimilo više od 950 dojava građana koje su se odnosile na oštećenja prouzročena nevremenom, izvijestila je zagrebačka policija.

GALERIJA Zagreb: Posljedice oluje i dalje vidljive na ulicama

1/50

"Prisutni na terenu i jučer i danas aktivno dajemo svoj doprinos i u smislu pomoći građanima, otklanjanja opasnosti, obavljanja očevida, sanacije šteta koje remete redovni tijek života građana s posebnim, od jutros, fokusom na regulaciju prometa na dijelovima gdje je zbog posljedica oluje ili tehničkih oštećenja semafora kao i neprohodnosti prometnica, on otežan. Molimo građane da obrate veću pozornost na situaciju oko sebe i kuda se kreću odnosno gdje parkiraju vozila, s obzirom na oštećenja stabala i zgrada zbog čega ne smijemo zanemariti mogućnost daljnjeg lomljenja pojedinih grana stabala te otpadanja dijelova krovišta,  žbuke odlomljenih dijelova sa zgrada i drugih objekata. Također molimo da se koliko je god to moguće, na minimalnu razinu svede kretanje osobnim automobilima kroz uži i širi centar Grada sve dok se u potpunosti ne normalizira funkcioniranje prometne infrastrukture", poručila je policija.

Video: Olujno nevrijeme koje je jučer pogodilo kontinentalnu Hrvatsku odnijelo je dva života u Zagrebu


9:14 - Damir Trut za HTV je rekao da je stotinjak osoba ozlijeđeno, od čega sedam teže ozlijeđenih. Tri osobe su poginule, a preminuo je nažalost i vatrogasac iz Vukovarsko-srijemske županije tijekom intervencije. Šteta je ogromna. Civilna zaštita grada Zagreba je podigla 100 pripadnika pričuve koji su na terenu uz sve druge službe koje rade na raščišćavanju grada.


8:48 - U autobusnom prometu linija 102 (Britanski trg - Mihaljevac) vozi preko Pantovčaka, linija 130 (Črnomerec - Borčec) skraćeno do Rušiščaka, linija 146 (Jankomir - Reljkovićeva) prometuje djelomično izmijenjenom trasom u zoni Prilaza baruna Filipovića, linija 109 iz Dugava prema Črnomercu prometuje Cankarovom ulicom, linija 139 (Reljkovićeva - Jelenovac) od 6:00 u prekidu zbog stabla na kolniku, kao i linija 140 za Sljeme. Žičara Sljeme danas neće biti u prometu zbog stabla koje je palo na gornju postaju i pregleda cijele trase. 


8:45 - Brojne službe bile su jučer na terenu, no posljedice oluje i dalje su vidljive na zagrebačkim ulicama. Jutros se tako u glavnom gradu mogu vidjeti brojna srušena stabla, od kojih su mnoga pala na parkirane automobile. Više pročitajte OVDJE

1/50

7:41 - Prema prognozi DHMZ-a danas će biti promjenjivo, prijepodne mjestimice kiša, osobito na istoku. Popodne češća sunčana razdoblja, no lokalno uz poneki pljusak, uglavnom u gorju i u središnjim predjelima.

Na Jadranu pretežno sunčano i vruće, a na sjevernom dijelu ponegdje može pasti pljusak. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, na istoku i sjeverozapadni. Na Jadranu jugozapadnjak i jugo, na sjevernom i bura, mjestimice jaka. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 25 do 30, na Jadranu između 32 i 36 °C.

>> OPŠIRNIJE


7:00 - Iz Grada Zagreba jutros su poslali upozorenje građanima. "Molimo građane da zbog vlastite sigurnosti izbjegavaju posjete parkovima dok se ne saniraju opasna, nagnuta stabla i grane", upozoravaju iz Grada. 

6:56 -  Zastoj tramvajskog prometa preko Trga bana Josipa Jelačića zbog oštećenja gornjeg voda. Tramvajske linije 11, 12, 13, 14 i 17 voze preusmjereno preko Glavnog kolodvora. Ostale linije prometuju uglavnom redovito. U autobusnom prometu linija 102 (Britanski trg - Mihaljevac) vozi preko Pantovčaka, linija 130 (Črnomerec - Borčec) skraćeno do Rušiščaka, linija 146 (Jankomir - Reljkovićeva) prometuje djelomično izmijenjenom trasom u zoni Prilaza baruna Filipovića, linija 109 iz Dugava prema Črnomercu prometuje Cankarovom ulicom, linija 139 (Reljkovićeva - Jelenovac) od 6:00 u prekidu zbog stabla na kolniku, kao i linija 140 za Sljeme. Žičara Sljeme danas neće biti u prometu zbog stabla koje je palo na gornju postaju i pregleda cijele trase, javlja ZET. 

VEZANI ČLANCI:

6:25 - Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Nakon nevremena otežano se vozi na pojedinim cestama u središnjoj, sjeverozapadnoj Hrvatskoj i dijelu Slavonije. Zastoji su povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi te na gradskim prometnicama. Vozače upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zbog posljedica nevremena za sav su promet zatvorene državne ceste Vinkovci-Županja (DC55) i Lipik-Trokut (DC47), javlja HAK.

5:52 - Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) objavio je kako je prema podacima o brzini vjetra s automatske postaje DHMZ-a u Gradištu pored Županje, u srijedu između 18 i 19 sati, na tom području zabilježen udar vjetra čak 180 kilometara na sat, dok je najveći udar na zagrebačkom području registriran u Velikoj Gorici.

GALERIJA Snažna oluja odnijela tri života, više je desetaka ozlijeđenih

1/50

DHMZ je prikupio prve podatke  o brzini vjetra koji je tijekom velikog nevremena u Zagrebu i okolici, a potom i na području Slavonije, rušio stabla i nosio krovove u Zagrebu i okolici. 

Video: Pala dizalica u Zagrebu

Također, navode iz DHMZ-a, prema trenutno  dostupnim podacima, najjači udar na zagrebačkom području zabilježen je u Velikoj Gorici gdje je u zračnoj luci i izmjeren udar vjetra od 115 kilometara na sat. U Maksimiru je zabilježen udar od 92 kilometara na sat, a na Sljemenu kod Puntijarke vjetar je puhao brzinom od 88 km/h.

VEZANI ČLANCI:

5:42 - Ravnateljstvo civilne zaštite (RCZ) izvijestilo je da je u Zagrebu ozlijeđeno “više desetaka osoba”, a iz bolnica dolaze informacije o 60-ak ozlijeđenih. Jedna je osoba teže ozlijeđena i u Zagrebačkoj županiji, navodi RCZ u izvještaju od 19.30. 

Samo u zagrebačkoj bolnici Sveti Duh, primljeno je 19 osoba, od kojih su tri zadobile teže tjelesne ozljede, no tek je jedna od njih ostala na bolničkom liječenju.

GALERIJA Otkinuti krovovi, porušena stabla: Pogledajte nevjerojatne scene u Zagrebu i okolici

1/26

5:30 - Sto pripadnika Inženjerske pukovnije Hrvatske kopnene vojske u stanju je pripravnosti za potrebe otklanjanja posljedica olujnog nevremena na području grada Zagreba i Zagrebačke županije, priopćeno je u srijedu navečer iz Ministarstva obrane (MORH).

Video: Ilica i Savska pretvorile se u rijeke: Auti jedva prolazili

Temeljem zahtjeva Stožera civilne zaštite, a na traženje Hrvatske vatrogasne zajednice, navodi se u priopćenju MORH-a, pripadnici Hrvatske vojske nalaze se u stanju pripravnosti za potrebe otklanjanja posljedica olujnog nevremena na području grada Zagreba i Zagrebačke županije.

"Ministarstvo obrane i Oružane snage RH izražavaju najdublje izraze sućuti obiteljima preminulih za vrijeme snažnog nevremena", stoji u priopćenju.

Komentara 18

Avatar Dalmatinka.
Dalmatinka.
12:46 20.07.2023.

Čovik zagađuje planetu Zemlju zbog profita...ali još žešća glupost je virovati da će to proći bez posljedica.

Avatar mrIvan
mrIvan
09:15 20.07.2023.

DHMZ je sat vremena prije oluje dignuo sustav upozorenja s narančaste na crvenu boju. A bogami 48 sati prije je bilo po svim portalima da je izdan narančasti sustav upozorenja uz opis što bi se moglo dogoditi. Ali tko to gleda a od onih koji pogledaju tko to shvaća dovoljno ozbiljno. Pa su ljudi jučer popodne sjedili na kavici...

FR
FranjoTT
08:24 20.07.2023.

Odlično je da smo iskoristili sustav za rano upozoravanje. Naime svi su znali za nevrijeme osim onih koji bi trebali zati za to. Slovenci su preko svih medija upozoravali građane!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije