Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje

Za Linićem mnogi žale, za Ostojićem i Jovanovićem ni glasači SDP-a

Slavko Linić i Željko Jovanović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
16.06.2014.
u 10:57

Najgore je prošao bivši ministar obrazovanja Željko Jovanović, čiju smjenu podržava gotovo 60 posto ispitanika

Bivši ministar financija i bivši SDP-ovac Slavko Linić i dalje je miljenik građana. Pokazuje to najnovije istraživanje "Javno mnijenje Hrvatske" za svibanj agencije Vectura, prema kojemu njegovo izbacivanje iz stranke podržava svega 16,8 posto, od ukupno 500 ispitanika. Među onima koji podržavaju njegovo isključenje najviše je, oko trećina, mladih u dobi od 18 do 29 godina. Protiv Linićeva isključenja gotovo je polovica ispitanika, njih 46,2 posto. Ono što je posebno zanimljivo jest podatak da je najviše nezadovoljnika zbog Linićeva izbacivanja iz stranke među biračima ORaH-a, a takvom odlukom nisu sretni ni birači Kukuriku koalicije, ali ni desnog bloka predvođenog HDZ-om.

I dok za Linićem birači “tuguju”, za bivšeg ministra zdravlja Rajka Ostojića, a posebice ministra obrazovanja, znanosti i sporta Željka Jovanovića to se ne može reći. Jovanovićevu smjenu podržava gotovo 60 posto ispitanika, a tek njih 13,2 posto ne slaže se s takvom odlukom.

Odlaskom Jovanovića iz Vlade najzadovoljniji su birači desnog bloka, predvođenog HDZ-om, ali rezultati pokazuju da za Jovanovićem ne žale ni birači Kukuriku koalicije.

Ostojićev odlazak iz Vlade podržava otprilike trećina ispitanih. Smjenom su najzadovoljniji birači Laburista, ali i birači Kukuriku koalicije. Među ispitanicima biračima Kukuriku koalicije njih tek 18 posto ne slaže se s Ostojićevom smjenom.

>> Ostojić predstavio Masterplan bolnica: Odlazim zadovoljan svojom reformom

>> 'Poput razarača ću i dalje razotkrivati zločinačku organizaciju'

Komentara 9

19
1995josip
11:07 16.06.2014.

Najviše žale kume i kumovi koji su trenutno u Remetincu ili se spremaju na poduži odmor u Remetinac ! Bilo bi dobro da ih malo razbacaju po drugim odmaralištima za lakome SDP političare npr. u Glinu ili Lepoglavu , da nebudu svi kumovi i kume na jednom mjestu !

DU
Deleted user
11:20 16.06.2014.

He, he, he, razarac nam plovi tam kam i spada: na smetliste povijesti. Skupa sa svim drugaricama i drugovima iz rodne nam partije. Naravno zaobilazno preko Remetinca!!! Kukurikuuuuuuuuu

NO
novalastavica
11:26 16.06.2014.

Dokad ce nam podvaljivat ankete partiskih clanova kao ankete prosjecnog Hrvata

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije