Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uništen raketom Javelin

Ukrajinci objavili snimku pogotka ruskog tenka: 'Divno gori!'

Rat u Ukrajini
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
09.03.2022.
u 11:20

Protutenkovske rakete Javelin inače su napredno oružje kojim se koristi američka vojska

Ukrajinske oružane snage danas su na svom Twitteru objavile snimku iz zraka koja prikazuje uništenje vojnog vozila. Kako su naveli, raketom Javelin pogođen je ruski tenk

"Divno gori! Slava Ukrajini!" poručili su. 

Protutenkovske rakete Javelin inače su napredno oružje kojim se koristi američka vojska.

Iako je u tijeku privremeno primirje u nekoliko gradova zbog humanitarnih koridora koji su uspostavljeni za evakuaciju stanovnika, Rusi su tijekom noći nastavili s napadima na veće ukrajinske gradove.  

Iz Sumija, grada na sjeveroistoku Ukrajine, uspješno je evakuirano 5000 stanovnika. Moskva je najavila privremeni prekid vatre i za danas kako bi se evakuirali civili iz Kijeva, Mariupolja, Černihiva, Harkiva i Sumija. Otkad je počela ruska invazija, Ukrajinu je napustilo dva milijuna ljudi.

VIDEO Tko je zapravo Vladimir Putin? Hrvatski psiholog napravio njegov detaljni profil.

Dosad su održana tri kruga pregovora, a pregovore će nastaviti ministri vanjskih poslova, ruski Sergej Lavrov i ukrajinski Dmitro Kuleba koji se planiraju sastati u Turskoj u četvrtak.

Svjetske države nastavljaju s uvođenjem sankcija Rusiji, SAD je najavio da će potpuno zabraniti kupnju ruske nafte, a Rusiju napuštaju velike zapadne kompanije poput Coca-Cole, Starbucksa, McDonald'sa...

Tijek događaja u Ukrajini pratite OVDJE

Ključne riječi

Komentara 28

Avatar horuk
horuk
12:02 09.03.2022.

Too buraz! Nadam se da u njemu nisu bili mladi rocnici vec oni koji su prepotentno isli u osvajanje tudje zemlje.

Avatar Hazl113
Hazl113
11:41 09.03.2022.

Ma ne, to je Ukrainski tenk reći će čedomiri.

Avatar miran.beri
miran.beri
11:38 09.03.2022.

Ludnica! Evo grijanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije