Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pozivaju ruske pilote da prebjegnu

Ukrajinci daju milijun dolara i državljanstvo za ispravne ruske zrakoplove i helikoptere

Ruska vojska
Foto: Reuters/PIXSELL, ilustracija
1/5
09.03.2022.
u 10:38

Odlukom direktora tvrtke Ukroboronprom daju milijun američkih dolara za ukradeni ili zarobljeni borbeni zrakoplov te pola milijuna dolara za zarobljeni vojni helikopter u ispravnom stanju

Ukrajinska državna tvrtka za proizvodnju oružja Ukroboronprom ponudila je vrijedne nagrade za ukradenu borbenu avijaciju Rusije. 

Odlukom direktora Jurija Guseva daju milijun američkih dolara za ukradeni ili zarobljeni borbeni zrakoplov te pola milijuna dolara za zarobljeni vojni helikopter u ispravnom stanju.

 

Uvjet je da zrakoplovi ili helikopteri budu u ispravnom stanju. 

"Ruskim pilotima koji su spremni sudjelovati u programu garantiramo izdavanje državljanstva slobodne zemlje", objavljeno je na Facebook stranici tvrtke. 

Podsjetimo, iako je u tijeku privremeno primirje u nekoliko gradova zbog humanitarnih koridora koji su uspostavljeni za evakuaciju stanovnika, Rusi su tijekom noći nastavili s napadima na veće ukrajinske gradove.  

Iz Sumija, grada na sjeveroistoku Ukrajine, uspješno je evakuirano 5000 stanovnika. Moskva je najavila privremeni prekid vatre i za danas kako bi se evakuirali civili iz Kijeva, Mariupolja, Černihiva, Harkiva i Sumija.

Otkad je počela ruska invazija, Ukrajinu je napustilo dva milijuna ljudi.

Dosad su održana tri kruga pregovora, a pregovore će nastaviti ministri vanjskih poslova, ruski Sergej Lavrov i ukrajinski Dmitro Kuleba koji se planiraju sastati u Turskoj u četvrtak.

Svjetske države nastavljaju s uvođenjem sankcija Rusiji, SAD je najavio da će potpuno zabraniti kupnju ruske nafte, a Rusiju napuštaju velike zapadne kompanije poput Coca-Cole, Starbucksa, McDonald'sa... 

VIDEO U nekoliko gradova privremeno primirje zbog evakuacije civila, Kina optužuje NATO da je 'zakuhao' rat u Ukrajini.

Ključne riječi

Komentara 13

5S
505.scrtom
11:17 09.03.2022.

to ne izgleda onda tako da rusi gube kako nas stalno neki stručnjaci uvjeravaju. obično kada protivnik gubi onda se svim sredstvima služi, pa i onih suludih. kada je adolf gubio onda je za kraj u obrani države i maloljetnike na prvu crtu postavio

PA
pavlov
11:03 09.03.2022.

Sa kojih pista misle polijetati, sa tim avionima???

Avatar ZigiMarley
ZigiMarley
10:56 09.03.2022.

Kako sad to? Pa gdje su vam vaši avioni, Ukrajina? Kaj niste rekli da pobjeđujete? :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije