Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na Županijskom je sudu u Karlovcu zbog pomaganja u pljački pošte u Cetingradu osuđen Uzeir Čović

Tri godine zatvora za vozača i dalje nepoznatih pljačkaša

Uzeir Čović
Kristina Štedul Fabac/VLM
07.10.2009.
u 13:27

Presudu je Sudsko vijeće pod predsjedavanjem Ante Ujevića donijelo isključivo na temelju svjedočenja Željke Barić. Ona je tog jutra vozila djecu u školu iz Đulinog potoka u Cetingrad.

Tridesetpetogodišnji Uzeir Čović osuđen je danas na tri godine zatvora na  Županijskom sudu u Karlovcu zbog pomaganja u razbojstvu. Dosuđeno je da je 8. travnja 2005. pomagao u oružanoj pljački poštanskog ureda u Cetingradu, kada je otuđeno oko 30.000 kuna, na način da je upravljao ukradenim "golfom" kojim su dva, još uvijek policiji nepoznata, napadača pobjegla s mjesta zločina te da ih je prevezao u Bosnu i Hercegovinu, ostavivši automobil na hrvatskoj strani granice.

Presudu je Sudsko vijeće pod predsjedavanjem Ante Ujevića donijelo isključivo na temelju svjedočenja Željke Barić. Ona je tog jutra vozila djecu u školu iz Đulinog potoka u Cetingrad. Dok je vozila, otac ju je telefonom upozorio da se nalazi na putu policijske potjere. Automobil je parkirala po strani ceste.

- Brzinom od nekih 80 kilometara na sat prošao je pored mojeg vozila tamnoplavi golf, vozeći u suprotnom smjeru makadamskim putem, zbog čega se podigla prašina. Vozač je bio visok, neobrijanog, veoma uskog lica, tamne kose, s radničkom kapom na glavi. Vidjela sam mu lice. To je trajalo pet do deset sekundi - svjedočila je Ž. Barić, koja je u sudnici kao vozača identificirala okrivljenog.

Sudsko je vijeće njezin iskaz okarakteriziralo vjerodostojnim.
- Dobro je opisala fizički izgled optuženog, a za njezino svjedočenje joj se mora priznati hrabrost. Sud nije pronašao motiv za njezin lažni iskaz, pogotovo s obzirom na to da se međusobno ne poznaju otprije - obrazložio je sudac Ujević.
Alibi optuženog Vijeće nije uzelo kao utemeljeno.
- Kaže da je tog jutra kolegi uplaćivao u Bihaću probne registracijske tablice. Međutim, uplatnicu nije predočio - rekao je A. Ujević.

Uzeir Čović, koji se smatra nevinim, tvrdi da zna sve aktere pljačke pošte, no nije odao njihova imena. Nezaposlen je suprug nezaposlene i otac troje djece do 12 godina starosti. Sa 17 godina se 1992. priključio postrojbama HVO-a u sklopu Armije BiH. Razvojačen je 1995. godine. U dva je navrata tijekom rata ranjavan.

Zbog ubojstva u prekoračenju nužne obrane, sprečavanja povratka u ratu raseljenih osoba i nanošenja teških ozljeda policajcu, Čović je služio u Bosni i Hercegovini kaznu zatvora u trajanju tri godine i deset mjeseci s prekidima. Kaže da je pušten 24. travnja 2005. godine, nakon razbojstva. Poslije toga je, kaže, živio od poljoprivrede. Zbog pljačke u Cetingradu za njime je raspisana tjeralica u ožujku 2007., a u pritvoru je od 22. lipnja ove godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije