Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zapalio svijeću u Vukovaru

Škoro: Bujanec je objavio montirani video. Mislio sam na prekopavanje arhiva

Miroslav Škoro
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/11
17.11.2019.
u 18:18

Miroslav Škoro je kazao kako su neke njegove izjave proteklih dana bile montirane, a sve s ciljem da ga se lažno prikaze građanima. Istakao je kako je istina o Vukovaru, Škabrnji, Bleiburgu, Jasenovcu ono što je nužno Hrvatskoj i njenim građanima.

Svi se moramo suočiti s činjenicama da po pitanju svega onoga što se dogodilo u Vukovaru 1991. godine, kao i pitanja nestalih osoba, već dugo vremena nije napravljeno ništa, rekao je potencijalni predsjednički kandidat Miroslav Škoro koji je danas posjetio Vukovar kako bi upalio svijeću u spomen na ubijene i nestale.

-Trebali bi možda svi manje pričati, šutjeti i moliti se da se to nikada neće ponoviti, a žrtvama odati dužno poštovanje na način da ćemo naći znanstveni pristup, otvoriti arhive, vratiti ih u Hrvatsku i konačno to poglavlje naše povijesti zatvoriti, rekao je Škoro u izjavi novinarima.

Odgovarajući na upite novinara u svezi (ne)postavljanja ćiriličnih ploča u Vukovaru Škoro je rekao kako osobno nema ništa protiv ćirilice ali i kako je ćirilici u Vukovaru može biti mjesto tek kada se o tom pitanju dogovore Vukovarci. Kazao je i kako zna i pisati ćirilicu te da ćirilica kao pismo nikome u Hrvatskoj osobno ne smeta ali i da je Vukovar nešto sasvim drugo od ostatka Hrvatske po tom pitanju.

Govoreći na tu temu istakao je kako je Vukovar doista mjesto posebnog pijeteta i da je Vukovar mjesto u kojem ćirilica izaziva sasvim drugačiji osjećaj od ostatka Hrvatske,

-Kada budem predsjednik države ili kada se bude dogodila takva situacija, a ja budem još živ, kada se moj prijatelj hrvatski pukovnik Peđa Mišić bude sa ostalim Vukovarcima dogovorio da ploče budu na ćirilici ili neko drugom pismu, ja ću ga sam pridržati da je on sam gore zavida, rekli bi dolje u Dalmaciji, a do tada nemojmo se igrati s osjećajima Vukovaraca i Vukovara, rekao je Škoro.

Kazao je i kako su neke njegove izjave proteklih dana bile montirane, a sve s ciljem da ga se lažno prikaze građanima. Istakao je kako je istina o Vukovaru, Škabrnji, Bleiburgu, Jasenovcu ono to je nužno Hrvatskoj i njenim građanima.

-Ako poslušate tu vijest koja je izmontirana onda ona glasi da ćemo prekopati sve, a nakon toga definitivno ne ide riječ Jasenovac. Kao znanstvenik uistinu tvrdim da treba prekopati sve arhive i učiniti ih dostupnima te znanstvenim pristupom doći do istine. Nažalost, naše arhive su uglavnom u Beogradu. Ako se mi ne možemo dogovoriti kako doći do istine onda treba utvrđivanje istine prepustiti međunarodnim komisijama, pojasnio je Škoro.

Podsjetimo, jučer poslijepodne je na Facebook stranici Velimira Bujanca objavljen video obraćanja Miroslava Škore na skupu u Novom Zagrebu s dijelovima u kojem govori o Danu antifašističke borbe, pozdravu 'ZDS' te Bleiburgu i Jasenovcu.

Bilo je riječi i o potencijalnom predsjedničkom kandidatu Miroslavu Kolakušiću koji je rekao kako će sebi, kada postane predsjednik, povisiti plaću, a obitelj preseliti na Pantovčak.

-Ne treba povećavati plaću predsjednika Republike. Neće se nitko ujutro probuditi u boljoj Hrvatskoj ako ne budemo jako puno radili. Pri tome moramo davati onima koji puno više trebaju nego što trebaju gospodin Kolakušić i ja. Ako se on natječe za ovu poziciju da bi imao veću plaći, onda mu to nije dobar motiv, rekao je Kolakušić.

Pogledajte i video molitve u krugu zatvorske bolnice

Komentara 162

GA
Gastarbeiter2
20:34 17.11.2019.

Jadni Škoro, baš je prolupao. Ne kritizira ga majka što se uvalio nego što se vadi na ovakav (glupi) način. Ujutro lijevo, poslijepodne desno pa onda, to samo dragi bog zna, u nekom trećem pravcu. Što će jadan, kada jednostavno rečeno, ne zna! Naslonio se previše kroz prozor. Umjesto da se bavi onim što najbolje zna, a to je tamburica, blamira se svaki dan iznova. Ima li itko da mu posavjetuje da izađe iz ove priče dok se ne zaglavi do kraja? Šteta ovako dobroga pjevača! 😂

Avatar berija1
berija1
00:46 18.11.2019.

Opet laze, postoji snimak.

DD
dobar.d
20:15 17.11.2019.

Skoro, ono zamrzavanje kampanje na 1 dan ti je bilo glupo, a ovo ti je sad druga greška. Budi doslijedan. Kakvo prekopavanje arhiva? To je već urađeno, treba prekopati zemlju, to još nije urađeno. Arhive su prekopali Leljak, Vukić i dr Esther Gitman, a koliko je bilo suvislih reakcija na te i takve njihove nalaze od strane navodnih stručnjaka poput Goldsteina, Klasića i njima sličnih? NULA! To govori sve. Isto tako znamo i što bi pokazala otkopavanja zemlje. Sam Goldstein je u Nu2 rekao : "NE BI SE NAŠLO NIŠTA!" Ali to nije puna istina. Istina je da bi se našlo nešto, a to što bi se našlo bi bilo pogubno za komunjare, četnike i ostale lažove! Zato ako zaista reteriraš pa tvrdiš da te isključivo zanima prekopavanje arhiva onda pokazuješ da si potpuno neozbiljan i takvim glupim akrobacijama ćeš nepotrebno izazvati antipatije. Malo se sredi kompa, ne ide ti komedija, a predsjednička funkcija ne bi niti trebala biti komedija ili modna pista, zar ne?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije