Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strava kod Zadra

Silovao 20-godišnju Norvežanku. Sudac mu odredio 30 dana u domu, DORH se žalio

Zagreb: Su?enje osumnji?enima za ubojstvo Ive Pukani?a i Nike Franji?a
Slavko Midzor/PIXSELL
20.07.2022.
u 21:49

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 22-godišnjak 9. srpnja 2022. počinio teško kazneno djelo protiv spolne slobode na štetu 20-godišnje norveške državljanke

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv državljanina Republike Hrvatske (2000.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protiv spolne slobode odnosno teško kazneno djelo protiv spolne slobode.

- Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 22-godišnjak 9. srpnja 2022. počinio teško kazneno djelo protiv spolne slobode na štetu 20-godišnje norveške državljanke u jednom gradu na području Zadarske županije.

Državno odvjetništvo je, nakon što je provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika, predložilo sucu istrage Županijskog suda u Zadru određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od ponavljanja istovrsnog kaznenog djela (čl. 123. st. 1. toč. 3. Zakona o kaznenom postupku).

Sudac istrage djelomično je prihvatio prijedlog i odredio mu istražni zatvor u domu u trajanju od mjesec dana. Državno odvjetništvo će podnijeti žalbu protiv takvog rješenja suca istrage sa prijedlogom da se preinači odluka o istražnom zatvoru u domu - istakli su iz DORH-a.

>> VIDEO Strašne posljedice požara u Zagrebu najbolje se vide iz zraka, poznati i mogući uzroci


 

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
05:57 21.07.2022.

Kazneno djelo treba i dokazati. Da je DORH to učinio, sud bi zadržao okrivljenika u istražnom zatvoru.

HO
Homophob
01:28 21.07.2022.

Kako to neki ne razumiju? Silovao ju , pa sta! Nista joj se nije potrosilo! Nije da je vozio tudi auto pa potrosio gume! Edukujte se kod balkanistanskog suca! Dobro je prosla da ju sudac nije osudio na kamenovanje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije