Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Croatiabus osiguran je kod Croatije osiguranja, slijede naknade za stradanja putnika

Odšteta: Bliskom srodniku 200.000 kuna

14.02.2007.
u 19:59

Članovi uže obitelji triju putnica poginulih u stravičnom prevrtanju autobusa  prekjučer kraj Opuzena dobit će svaki po 200-tinjak  tisuća kuna odštete prema polici  autoodgovornosti od Croatije osiguranja, kod kojeg je Croatiabus osiguran. Još 40.000 kuna po svakoj poginuloj putnici ide obiteljima kao odšteta po drugoj polici, osiguranja od nezgode.

Najviši iznos za invaliditet ugovoren u ovom slučaju jest 80.000 kuna za trajni invaliditet, no ukupna odšteta utvrđuje se po karakteru ozljede, odnosno stupnju invaliditeta, napominju iz Službe za korporativne komunikacije Croatije osiguranja. Vještačenjem se procjenjuje i šteta oštećene i izgubljene prtljage.

Dean Čebohin, direktor Croatiabusa, jučer je u dubrovačkoj Općoj bolnici obilazio unesrećene.
 Vještačenje traje, ali kakvi god bili rezultati, bit će obvezujući za Croatiabus. Snosimo i moralni dio krivnje, pa se trudimo stupiti u kontakt s obiteljima stradalih.

Pomoći ćemo obiteljima stradalih na sve načine, i u prijevozu iz dubrovačke bolnice njihovim kućama, i pri podizanju odštetnih zahtjeva kod našeg osiguravatelja. Neka nam se i sami jave, učinit ćemo sve  poziva D. Čebohin, napominjući da su svi autobusi Croatiabusa  osigurani, i  putnici i njihova prtljaga, te da problema s odštetama neće biti.

Tri su putnice poginule kad je autobus, vozeći kroz olujnu kišu, skrenuo s petlje i prevrnuo se, a 14 ih je prevezeno u dubrovačku bolnicu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije