Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjedočenja: Suđenje za Simkeovo ubojstvo

Nosio ga je ispod ruke do ograde, a Simke je padao na leđa i vikao: "Ej"

simke, uremović
Nel Pavletić/PIXSELL
26.02.2010.
u 18:46

Optuženi se ne osjeća krivim za Jovičićevu smrt, a mladi iz njegova društva kažu da ne vjeruju da ga je htio ubiti.

Arnold Uremović (24), optužen za ubojstvo Vitomira Jovićića Simkea, riječkoga "dobrog duha", kojega je lani u travnju, tvrde tužitelji, nakon što ga je ismijao, preko ograde bacio u nabujalu Rječinu u kojoj se Simke, neplivač, utopio, ne osjeća se krivim.

Uremović tražio Simkea

Danas, prvog dana suđenja na riječkom Županijskom sudu, saslušano je deset svjedoka, sve redom mladih ljudi koji su se kobne večeri zatekli na mostu pred "Kontom", omiljenim okupljalištem. Bivšu optuženikovu djevojku sutkinja Ika Šarić saslušavala je gotovo dva sata upozoravajući je da mora govoriti sve što zna jer ona, kaže, ništa "nije vidjela ni čula". Opisujući tu večer, djevojka je rekla da je Uremović bio pripit, kao i cijelo društvo, kad im je pristupio Simke. Nije čula izrugivanje niti tko je rekao Simkeu da pleše.

– Nisam čula što su govorili, Arnold ga je podignuo u naručje, nosio kao dijete, ali nisam vidjela kad ga je bacio – rekla je. Tvrdila je i da je Uremović krenuo tražiti Simkea. Djevojka iz istog društva potvrdila je da je optuženi Jovičića bacio u Rječinu, da je Simke plesao, no da je to i inače činio kad bi netko tražio i da su svi znali da je Simke bolesna osoba.
– Nisam očekivala da će to učiniti, mislila sam da je to šala, bila sam šokirana – rekla je.

Javile se na Facebook

Dvije maloljetne svjedokinje koje su iskaz davale uz prisutnost roditelja potvrdile su da su vidjele kako Uremović, kojeg nisu poznavale, "ispod ruke" nosi Simkea i baca ga u Rječinu.

– Padao je u vodu na leđa i vikao: "Ej" – rekla je jedna.

Obje su, kad su poslije shvatile da su bile očevici, događaj opisale na Facebooku i "pokrenule" istragu o slučaju koji se vodio kao utapanje.

Komentara 9

OB
-obrisani-
07:18 27.02.2010.

razočarani1 To i ja mislim.

OB
-obrisani-
00:15 28.02.2010.

Urednik bi trebao s vremena na vrijeme kontrolirati što mu pišu novinari! Prvo u podnaslovu stoji: \"mladi iz njegova društva kažu da ne vjeruju da ga je htio ubiti\" a u članku nigdje nitko nije to rekao a čak su poštene cure to pokrenule na Facebooku! Naravno da Arnoldu(žalosno da ima to ime) nitko nije ništa rekao kad je gorila s zrnom mozga! Samo idiot se pokušava izdići ili biti zanimljiv ponižavajući bolesne osobe! Naravno da se ne osjeća krivim! Njemu je to normalno!

MM
Mladen Miletić
18:55 26.02.2010.

Optuženi se ne osjeća krivim za Jovičićevu smrt, a mladi iz njegova društva kažu da ne vjeruju da ga je htio ubiti. To je najbitnije Hrvatskome sudu šta mladi vjeruju ili kada se napiju kako ljepo pretijeruju !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije