Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uhitili Petra K.

Najveća zapljena kokaina ove godine! U garaži mu pronašli i strojnicu

kokain
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
27.02.2014.
u 12:16

Zaplijenjen kokain u prodaji bi dosegao vrijednost 700 tisuća kuna, a nakon miješanja s različitim punilima radi povećanja mase stajao bi i više od milijun kuna.

Petar K. (42), kriminalac crnogorskih korijena sa hrvatskom putovnicom, uhićen je jučer u jutarnjim satima u zagrebačkoj Savskoj ulici dok je izlazio iz unajmljene garaže.

Temeljem naloga suca istrage kasnije tog dana izvršena je pretraga garaže gdje su policajci pronašli 1,3 kilograma kokaina pakirana u tri paketa i američku stojnicu marke Intratec kalibra 9 mm.

Vrijednost kokaina 700 tisuća kuna

Istog dana izvršena je i pretraga njegovog stana na području Novog Zagreba gdje je pronađena papirnata kutija u kojoj su se nalazila 23 paketića ispunjena kokainom ukupne težine 40 grama i jedna plastična vrećica sa 11,9 grama kokaina, digitalna vaga i 50 tisuća kuna, 110 tisuća forinti te 7 800 eura i 12 mobitela.

Protiv osumnjičenog Petra K. podnijeta je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa droga i nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari.

Zaplijenjen kokain u prodaji bi dosegao vrijednost 700 tisuća kuna, a nakon miješanja s različitim punilima radi povećanja mase stajao bi i više od milijun kuna. Ovo je najveća zapljena kokaina ove godine na području Zagreba, prošle godine je ukupno zaplijenjeno 4,5 kilograma kokaina, a najveća pojedinačna 3,8 kilograma kokaina. Petar K. od ranije je poznat policiji zbog krivotvorenja isprava, a u inozemstvu je bio osuđivan i za niz drugih kaznenih djela.

>>Na odmorištu na autocesti pronašli 3 kg marihuane i 100 g kokaina

>>Srbinu koji je pokušao unijeti 11 kg marihuane određen pritvor

Komentara 2

Avatar R2D2
R2D2
12:31 27.02.2014.

Nije vrijednost zaplijenjenog kokaina u prodaji700.000 HRK, nego XY godina robije, a u nekim državama je vrijednost "skraćivanje za glavu". Na taj način treba vrednovat kriminalne radnje, a ne kroz novac.

ZB
zbuniceva
12:42 27.02.2014.

Nisam pobornik smrtne kazne za drogu tipa muslimansko azijskih razvijenih država jer uvijek postoji šansa pravosudno policijske greške, konkurencijine namještaljke itd koliko god mala. Tu ekipu treba osuditi na bezuvjetan doživotni zatvor na nekom otoku gdje sami moraju proizvesti hranuanu da bi jeli. I na zidove tog zatvora posvuda slike mrtvih mušterija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije