Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
presuda

Majka Ahmeti podivljala: Osudili ste ih zbog imena

suđenje svalini i ostalima
Arhiv VL
16.09.2010.
u 14:21

Skupina od 16 članova osuđena je zbog dilanja 26 kilograma heroina kojim su zaradili pet milijuna kuna, a Ahmetiji su uz to minirali nekretnine i aute po nalogu braće Svalina

Šesnaesteročlana dilerska skupina braće Svalina nepravomoćno je osuđena na splitskom sudu. Sudac Zoran Kežić odmjerio je šefu dilera Goranu Svalini jedinstvenu kaznu od 15 godina zatvora. Njegov brat Joško Svalina dobio je 4 godine manje.

Mehdi Ahmeti dobio je 9, a njegov brat Ferdi 8 godina zatvora. Presudu je posebno emotivno doživjela majka braće Ahmeti Nada Tufekčić. Najprije je stavila ruku na usta, a potom izgovorila: “Pi... vam materina. Ovo je sve zbog imena Ahmeti. Pola je na ime Ahmeti, a pola na ostale.”

Prije početka suđenja, u hodniku ispred velike dvorane Županijskog suda kad su došli novinari rekla je – Evo lešinara!

Po izlasku iz sudnice, ispred zgrade suda, porječkala se s novinarom. Iz zgrade suda, međutim, brzo su došli pravosudni policajci koji su spriječili mogući sukob.

Zaplijenili samo pet kg

Sudac Zoran Kežić odmjerio je dilerima iz skupine braća Svalina mnogo veće zatvorske kazne nego što ih je dobila Cvikova skupina.

Valja podsjetiti da je u akciji Parangal, u rujnu 2008., uhićeno ukupno 17 osoba. Zaplijenjeno je 5 kilograma heroina, a optužnica ih je teretila za ukupno 26 kilograma heroina na kojem su zaradili više od 5 milijuna kuna.

Sudac Zoran Kežić kazao je da je tijekom postupka, a rasprava je počela 17. rujna 2009., preslušano 350 razgovora i ispitano 20-ak svjedoka. Svi osim Ferdija Ahmetija branili su se kako nemaju ništa s onim za što ih su sumnjičilo. Nitko nije spomenuo nikakvo povezivanje u smislu nabave i prodaje opojnih droga.

Sve zajedno, šesnaest okrivljenika osuđeno je na prilično drastične kazne.

Bombama na Miru Vlaja

Osim za dilanje heroina, kokaina i amfetamina koje su nabavljali u Bosni i Hercegovini preko neke osobe pod imenom ili nadimkom Damir, braća Svalina, braća Ahmeti i još nekoliko okrivljenika osuđeni su i zbog noćnih miniranja po Splitu. U travnju 2008. bačena je eksplozivna naprava ispred kafića “Mania” Mire Pivca zvanog Vlaj. Miniran je i automobil borilačkog asa Igora Alagića. Na Bilicama su završila sva tri brata Svalina. No, pritisak je za Juricu bio pretežak, pa se u prosincu ubio. Iskrvario je u ćeliji nakon što je prerezao žile. Kad su čuli visinu kazni, prema reakcijama osuđenika moglo se zaključiti da su neugodno iznenađeni. Inače, cijelo suđenje dilerskoj skupini braće Svalina obilježili su brojni incidenti te svađe branitelja i suca Zorana Kežića.

 

Komentara 3

OB
-obrisani-
21:18 16.09.2010.

Malo su i dobili!Duplirati kaznu ako uloze zalbu!

VU
vulgaris
14:32 16.09.2010.

Kakva majka takvi i sinovi.

OB
-obrisani-
19:26 16.09.2010.

zašto hrvatska okrivljenike ne izvozi na suđenja u druge zemlje ,tako bi trebalo sve koji se bave drogama poslati na suđenje u kinu,a krvne delikte u ameriku dok saobračajne kamikaze u skandinavske zemlje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije