Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zadovoljni

Končar metalcima sam javio da kupuje škverove

'17.02.2010., Rijeka - Press djelatnika brodogradilista 3.maj. Juraj Soljic, povjerenik sindikata radnika 3. maja.   Photo: Goran Kovacic/PIXSELL'
'Goran Kovacic/PIXSELL'
02.03.2012.
u 20:00

U sve faze privatizacije i u restrukturiranje bit će uključen sindikat, obećao je Končar, koji će poštovati i socijalni sporazum.

Tvrtka Danka Končara Jadranska ulaganja, potvrđeno je i službeno, spremna je potpisati kupoprodajne ugovore za kupnju riječkog brodogradilišta 3. maj, škvera u Kraljevici i Brodotrogira, čija je prodaja oglašena na natječaju prije gotovo dvije godine. Vrijednost ulaganja u restrukturiranje triju brodogradilišta je 183 milijuna eura, a 25 posto vlasničkog udjela Končarovi će ponuditi radnicima.

Sindikatu metalaca, kazao je u petak predsjednik Odbora brodogradnje toga sindikata i glavni povjerenik u 3. maju Juraj Šoljić, Končar je osobno javio da ulazi u privatizaciju, koja će najvjerojatnije biti riješena do kraja ožujka, te je u tom razgovoru otklonio nagađanja da kupuje samo dijelove društava, a ne cijele škverove.

– Jadranska ulaganja kupuju 3. maj sa svim društvima kćerima, kupuju dionice, a u svakoj od njih je 90 posto brodogradilišta, ostatak su druga društva – objasnio je Šoljić, ponukan nekim napisima da će u slučaju 3. maja izvan kupoprodajnog ugovora ostati tvrtke kćeri. Isto se, kaže, odnosi i na Brodotrogir, a tako i mora biti jer su međunarodni natječaji bili jasni, bez ikakvog izdvajanja tvrtki kćeri. Sve drugo bilo bi protuzakonito i protiv statuta društava. Tijekom restrukturiranja mogu se izdvojiti pojedina društva i djelatnosti, što će se sigurno i dogoditi, no ne sada prije potpisivanja kupoprodajnog ugovora, kažu sindikalci.

Šoljić je kazao i da mu je Končar u petak još jednom potvrdio da će u svim fazama privatizacije i mjerama restrukturiranja biti uključen Sindikat te da će poštovati sindikalni socijalni sporazum u svim škverovima.

Komentara 3

MO
mojzagi
11:54 03.03.2012.

Zanima me usput ( jer smo na moru ) tko iz nase drzave kontrolira Keruma i njegova rugla koja radi po Splitu. Smatram da treba prije nekih pocetaka radova dobro kalkulirati i pripremiti se za posao, a ne sad dada to zapoceto ruglo u Splitu stoji nezavrseno, jako zalosno a skoro nam je i sezona na vratima. Sto se gura ako nije sposoban ?

JK
Jadanka.Kozor
16:57 03.03.2012.

Za miloga Bogu, nije nam dosta vlastite Mafije pa sada dovlačimo i rusku.

OB
-obrisani-
21:33 03.03.2012.

Hallooooo......SIS, SOA, POA,.....ciji kapital stoji iza Koncara? Halloooo....sto se dogadja?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije