Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednica u Brodu

'Kada smo prvi put došli u ured morali smo pobrisati prašinu jer se tamo ništa nije radilo'

Kolinda Grabar-Kitarović na predizbornom skupu u Slavonskom Brodu
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/17
14.12.2019.
u 18:04

Podsjetila je i kako je smanjila svoj proračun za 25 milijuna kuna što je, kaže, puno.

Rekla sam da ću se preseliti s Pantovčaka. To je bilo nemoguće iz nekih objektivnih uvjeta, ali sam smanjila svoj proračun za 25 milijuna kuna. Kada vam je godišnji proračun nešto više od 30 milijuna kuna, u pet godina 25 milijuna kuna je puno. Dakle, kada bismo se svi toliko trudili u Hrvatskoj, to bi bilo jako puno - kazala je Kolinda Grabar-Kitarović na predizbornom skupu u Slavonskom Brodu. Pritom je, dodala je, smanjila broj zaposlenika, pogotovo broj savjetnika.

- Moj prethodnik ih je imao tri puta više, a ne vidim da su išta radili, jer prva stvar kada smo došli u ured doslovno – morali smo pobrisati prašinu, jer se tamo ništa nije radilo. I zato kada gledam ovu fotografiju predsjednika Tuđmana, želim razmišljati o tome. Ja u njega gledam kao svog učitelja. Neću reći kao oca, jer imam svog oca, ali kao nekoga iz svoje obitelji, i voljela bih vjerovati da je on danas ponosan na mene i na vas. Zato što živimo ovu Hrvatsku koju je on želio – kazala je Grabar-Kitarović.

Kolinda Grabar-Kitarović na predizbornom skupu u Slavonskom Brodu
1/15

Ona je istaknula kako će Hrvatska predsjedati Europskom unijom u prvoj polovici sljedeće godine, za što se izborila nekoliko godina prije nego što nam je bio red i to zato što "ne želimo Hrvatsku u pozadini, na zadnjem mjestu, nego Hrvatsku koja zna, koja hoće i koja će u okviru europskih i NATO interesa prije svega promicati interese sebe, svoje države i svojega naroda".

Predsjednica je poručila da, bez obzira koliko neki kandidati tvrdili da ne treba imati program, da oni sve imaju u glavu, ona nije takva osoba.

- Ono što vam posebno želim reći iz mog programa koji je doista opširan i opsežan i za koji sam se potrudila ne samo ja nego vi, jer vi ste ga pisali, ja sam ga samo tipkala. Ovo je program koji je nastao tijekom pet godina obilaženja svakog pedlja Republike Hrvatske, koji je nastao temeljem razgovor s vama, poduzetnicima, radnicima, poljoprivrednicima, OPG-ovcima, ribarima, ženama, mladeži, umirovljenicima, ovo je program za Hrvatsku, Hrvatsku koja zna kako treba ići dalje – poručila je predsjednica i dodala:

- Neću dopustiti nikakvo sivilo, nikakav bijes koji nas vodi u stvaranju programa, nego razum i srce prije svega. Jer država se ne može voditi samo razumom, mora se voditi i srcem. Ako je vodiš srcem, počiniš gaf, a taj su gaf crveno-bijelo kvadratići u cijelom svijetu, koji nisu nanijeli nikakvu štetu ovoj državi, neo štoviše, rekli su – ja sam ponosna, hrvatski narod je ponosan. Hrvatska nije mala država, Hrvatska će biti među predvodnicima u svijetu, jer hrvatski narod zna, Hrvatska zna, razumije, može i mora bolje – rekla je predsjednica u Slavonskom Brodu.

Pogledajte video: Predsjednički kandidati

Komentara 69

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
18:48 14.12.2019.

A što si za ovih pet godina poručila Plenkoviću u svezi glupih nameta obrtnicima?! Zašto građanin Hrvatske mora platiti 1000 € više za unos automobila od građanina Slovenije? Trošarine? Ovrhe? Franak? Demografija? Razgovaraš li Ti uopće sa Vladom o stvarima, koji pritišću građane?! To što se kuneš u Tuđmana, pa i mi se kunemo i ....? Život je jedan. Što si poduzela da građanima bude bolje?!

BB
bruna_bruna
18:26 14.12.2019.

Evo i suza Glumiceeeee

DU
Deleted user
18:12 14.12.2019.

Još malo pa ćemo biti kao Švicarska (op.a. prije 500 godina)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije