Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nepravilnosti u klasičnoj gimnaziji

Nastavnica je izjavila da su od nje tražili da promijeni zaključene ocjene, slučaj prijavljen i policiji

Foto: Matija Habljak/Davorin Visnjic/PIXSELL
1/3
13.07.2022.
u 12:56

Sve utvrđene nepravilnosti neće dovesti do izmjene ocjene koje su naknadno izmijenjene Milanoviću junioru, kao ni ostalim učenicima

Nakon inspekcijskog nadzora u zagrebačkoj Klasičnoj gimnaziji, gdje je po završetku školske godine sinu predsjednika Zorana Milanovića i Sanje Musić Milanović četvorka iz matematike izmijenjena u peticu, a podignuta je i ocjena iz latinskog, sve nakon što je mama Milanović pisala školi i navela nepravilnosti, utvrđen je cijeli niz nepravilnosti i propusta u radu škole.

No sve utvrđene nepravilnosti neće dovesti do izmjene ocjene koje su naknadno izmijenjene Milanoviću junioru, kao ni ostalim učenicima. Naime, prema inspekcijskom nalazu sama nastavnica matematike izjavila je da je zaključene ocjena promijenila jer je „od nje traženo da promijeni zaključene ocjene“. Budući ih je promijenila prije održane sjednice Razrednog vijeća koja se u toj školi održala 27. lipnja, ocjene koje su promijenjene ostat će kao priznate ocjene Milanoviću Junioru.

VIDEO Fuchs o slučaju Milanovićeva sina

– Inspektor je utvrdio da je nastavnica u rubriku za ocjenjivanje 27. lipnja 2022. godine upisala određene ocjene, da su zaključne ocjene bile donesene prije održavanja sjednice Razrednog vijeća jer je Razredno vijeće na sjednici potvrdilo utvrđene ocjene, čime su ocjene formalno-pravno valjane – stoji u inspekcijskom nalazu.

Upravo zato što je nastavnica izjavila da se od nje tražilo da izmjeni ocjene, iako u nalazu ne piše izričito tko je to od nje tražio, zbog te je rečenice cijeli slučaj, potvrđuju u Ministarstvu obrazovanja, prijavljen i policiji jer prosvjetna inspekcija po trenutačnim zakonima  i ovlastima nema mehanizme da utvrdi neupitno činjenično stanje.

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

– Budući da prosvjetni inspektor nema mehanizme utvrditi neupitno činjenično stanje i razloge te s obzirom na različite izjave djelatnika škole, prosvjetni inspektor će Zapisnik s navedenim potpisanim izjavama proslijediti nadležnim tijelima na postupanje i utvrđivanje činjeničnog stanja, a rješenje s mjerama koje treba izvršiti poslano je Školi – istaknuto je u rješenju inspektorata.

Tako će sama profesorica dobiti pisano upozorenje, dok je ravnateljici Klasične gimnazije izdan prekršajni nalog, što znači da će zbog nepravilnosti koje su utvrđene ona osobno morati platiti kaznu u iznosu od oko 2000 kuna, a kaznu će morati platiti i škola u iznosu od oko pet tisuća kuna.

Što se tiče samih nepravilnosti u radu gimnazije, inspekcija je otkrila da u školi nije adekvatno utvrđena potrebna satnica za sve oblike odgojno-obrazovnog rada, planovi rada ravnateljice i stručnih suradnika te školskog odbora, razrednih i nastavničkih vijeća nisu bili napravljeni na odgovarajući način, da je, između ostalog, nepravilno i nepotpuno vođena pedagoška dokumentacija (e-dnevnik)  te da nema zapisnika o roditeljskim sastancima, sastancima razrednog vijeća te da nisu navedeni podaci o suradnji s roditeljima….

Utvrđeno je, između ostalog, i da su cijele godine pojedini nastavnici bilješke i ocjene u e-dnevnik upisivali sa zakašnjenjem, da ravnateljica nije pregledavala i nadzirala pedagošku dokumentaciju, što joj je obaveza kao stručnom voditelju ustanove, da stručni suradnici ne provjeravaju ispravljanje pedagoške dokumentacije niti vode vlastite propisane dokumentacije, a e-matice se  u Klasičnoj gimnaziji ne vode ažurno na predviđen način.

Komentara 111

DJ
DjD
13:25 13.07.2022.

Što je sa Latinskim? Zašto su tamo mijenjene ocjene? Jeli i tamo nešto nije održano pa se traži veća ocjena? Ili kad ti ispravljam jednu, evo i druge petice.

V0
Vlaskoulicanec3.0
13:09 13.07.2022.

Milanovićka vrši direktni pritisak na školu i profesora, i umjesto da se ona kazni, kaznu plaća škola i profesor... Ludog svijeta!

KE
keka56
13:15 13.07.2022.

Ogromna sramota za gđu Milanović i njezinu cijelu obitelj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije