Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'napravio što sam mogao'

Škoro odgovorio gdje je završio novac iz akcije Daj 5

Miroslav Škoro
Foto: Facebook
1/4
20.12.2019.
u 13:08

- Napravio sam što sam mogao, napravio bih još sto puta, nažalost, birokracija, činovnici, uhljebi su stali na put pa se od toga radi slučaj da bi se nešto prišilo meni - rekao je Škoro

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro poručio je danas da neće izgubiti izbore jer narod hoće promjenu te da će "definitivno" dati ostavku nakon godinu dana mandata ako ne bude bolje.

Škoro je danas odgovarao na pitanja građana u prijenosu uživo na Facebooku pod parolom "Odgovaram samo narodu!", a jedno od pitanja bilo je hoće li oduzeti nezakonito stečenu imovinu. Rekao je da se slaže s protukandidatom Mislavom Kolakušićem te da se to može napraviti. 

- Treba napraviti sve nužne radnje da bi se došlo do istine - rekao je Škoro.

Dodao je da je definitivno za to da se poradi na zakonskim rješenjima, da se normalnim procesom ispitaju eventualne nepravilnosti i da se oduzme nezakonito stečena imovina.

- Mislim da je ima jako puno - rekao je Škoro.

Na pitanje hoće li dati ostavku nakon godinu dana ako ne bude bolje odgovorio je "definitivno".

- Ne prođe li referendum, ja ću najnormalnije dati ostavku - rekao je Škoro.

Na pitanje o tome što se dogodilo s novcem od akcije Daj 5 za obnovu odjela intenzivne njege pedijatrije u Osijeku odgovorio je da je deponiran na žiro-račun fundacije Milo moje te da je njime plaćena nabavka i edukacija, dok je ostatak završio na računu KBC-a Osijek. Škoro je rekao da se u Saboru odrekao plaće i novac upotrijebio za osnivanje te fundacije, a naglasio je da svaka fundacija djeluje samo 5 godina i onda se po sili zakona gasi.

- Da bi se sredstva upotrijebila postoji samo jedan način, suradnja između fundacije i KBC-a Osijek i jedinice intenzivne njege pedijatrije. Mora se suradnja razvijati. Nažalost, fundacija nije našla na dobar prijem kod KBC-a u Osijeku te je izvršila investiranje, koliko ja znam, u jedan dio nabavke, jedan dio edukacije, a svi novci koji su ostali, što je lako provjerljivo, su završili na računu KBC-a Osijek - rekao je Škoro te izrazio žaljenje što svrha fundacije nije bila ispunjena.

- Napravio sam što sam mogao, napravio bih još sto puta, nažalost, birokracija, činovnici, uhljebi su stali na put pa se od toga radi slučaj da bi se nešto prišilo meni - rekao je Škoro.

Komentirao je i mogućnost promjene Ustava.

- Kad mi netko kaže "ne može", odmah eksplodiram. "Ne možeš promijeniti Ustav". Tko kaže da ne mogu? Sve se može, samo se treba htjeti - rekao je Škoro.

Bio je kritičan prema posjetu Aleksandra Vučića Hrvatskoj i njegovom susretu s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović, koji je nazvao osebujnom epizodom, blamažom i moralnom pljuskom, te čiji je rezultat po njemu bio - nula. Vučića je povezao sa srpskim ratnim zločincem Vojislavom Šešeljem te rekao da je bio dio četničkog pokreta, a da je sad presvukao odijelo i postao predsjednik Srbije. To je, kaže, njihovo pravo, ali se prije susreta trebalo dogoditi puno stvari, puno je službi trebalo odraditi svoj posao.

- Ne može doći do susreta ako nisu pripremljeni uvjeti za to - rekao je Škoro.

- Osobno govoreći, meni je to bilo neugodno gledati - dodao je.

Komentirajući migrantsku krizu rekao je da Hrvati znaju što znači biti izbjeglica, da je činjenica da su Hrvati u izbjeglištvu bili po susjednim zemljama, a ovi dolaze iz dalekih zemalja u kojima se događaju "gadne stvari". Rekao je da su dio migranata izbjeglice koje bježe od rata i da njima treba pružiti pomoći, kao i političkim azilantima. Prema ekonomskim migrantima treba se pak ponašati kao prema svakom drugom tko želi prijeći granicu, kaže Škoro.

- Granica je svetinja neke zemlje, to nije švicarski sir - rekao je Škoro.

Odgovarajući na pitanje podržava li lustraciju u skorije vrijeme Škoro je rekao da se cijela Europa zasniva na borbi protiv fašizma, ali da se kod nas dogodilo da je 1945. antifašizam predstavljala komunistička partija, drug Tito i drugi ljudi koji nisu baštinili isti antifašizam kao Charles de Gaulle ili Roosevelt te koji su donijeli "komunistički teror", čime je, kaže, kontaminiran hrvatski antifašizam. Kaže da definitivno treba vratiti arhive iz Srbije i dati ih našim znanstvenicima i povjesničarima neka se utvrdi prava istina.

- Moramo rasvijetliti neke stvari, moramo provesti sve to skupa da bi imali mir u kući i ne tražim da ikoga kažnjavamo istom mjerom, ali tražim pravo da znam tko je napravio zločin da bih mu mogao oprostiti pa ćemo se svi skupa naći i moliti za ljude koji su činili zločine u to grozno vrijeme takozvanog Titovog antifašizma - rekao je Škoro.

Scene koje su vas najviše iznenadile: Najveći hit bila je djevojka na parkiralištu

Miroslav Škoro
1/29

Komentara 63

MA
markofilipocic
14:01 20.12.2019.

To je pravi predsjednik kojemu možete postavljati pitanja koja želite, a ne kao neki koje se smije ispitivati samo pod kontroliranim uvjetima i pod budnim okom članova partije.

MA
master58
13:46 20.12.2019.

glasajmo za Skoru

PI
pilkodebilko
13:39 20.12.2019.

Škoro nudi podjele između poštenih i kriminalaca, dok je Kolinda s druge strane za zajedništvo s kriminalcima Bandićem, Brkićem, Plenkovićem, Pupovcem, Sanaderom, Kušćevićem, Marićem i kompanijom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije