Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Završni skup u Ciboni

Grabar-Kitarović: Nisam pobjegla kada me je Hrvatska najviše trebala

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/38
19.12.2019.
u 20:51

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković pozvao birače da na predsjedničkim izborima daju glas kandidatkinji te stranke Kolindi Grabar-Kitarović

U zagrebačkoj dvorani Dražena Petrovića predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović održala je završni predizborni skup. Na skupu je bilo nekoliko tisuća ljudi. "Izađite na izbore, to je pravo ali i dužnost. Možete voljeti ili nevoljeti mene i HDZ, ali ne možete ne voljeti Hrvatsku. Izaći na izbore znači voljeti Hrvatsku, a vi znate kome ćete dati glas", poručila je Grabar-Kitarović.

20:21 - Dobro večer Zagrebe i moja voljena Hrvatska. Dragi Jakove, mama i tata, prijatelji, dragi Andrej, Gordane, svi članovi HDZ-a...i svi koji me podržavaju, hvala vam na ovolikom odazivu u dvorani koja pamti velike pobjede i nosi ime pobjednika, Dražena Petrovića", kazala je Grabar-Kitarović.

"Budimo svoji u nedjelju i dajmo glas za Hrvatsku koja zna i mora bolje", naglasila je. Rekla je da bez branitelja i prvog predsjednika Tuđmana ne bi imali državu.

"Hvala svima koji su me podržali i na prošlim izborima. Bio je to početak promjena u našoj državi i sada taj trend moramo nastaviti još krupnijim koracima. Hvala svima koji me i sada podržavaju počevši od moga HDZ-a. Pri kraju smo naporne kampanje u kojoj sam prošla cijelu Hrvatsku i zato poznam Hrvatsku i Hrvatska pozna mene. Jeste li gledali neki dan sučeljavanje. I što kažete? Trema ili neznanje ili nebriga. Neka se stavi na jednu stranu mojih pet godina i 15 godina prije mene i bit će svakome jasno što je bolje i zašto tražim do vas povjerenje za svoj drugi mandat", kazala je Grabar-Kitarović.

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

"Znate da dišem za Hrvatsku bez kalkulacija", dodala je. "Nisam pobjegla kada me je Hrvatska najviše trebala, nisam je nazivala slučajnom državom", kazala je.

"Nekadašnji premijer je rekao da je Hrvatska slučajna država,  a Hrvate je nazvao nevjerojatnim paradoksom, nacijom koja se jedva drži zajedno, a mi smo bili zajedno pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika Tuđmana. Taj isti predsjednik Vlade govorio je o Hrvatskoj kao o zemlji u kojoj se čuju gusle i kuburu. E pa neka se čuju", kazala je.

"Povezujemo iseljeništvo i domovinu. Hrvatska vojska jača. Dignitet svakog vojnika je bolji. Uspješno čuvamo hrvatsku granicu od ilegalnih migracija i naša policija odlično radi svoj posao. Ne dam protiv njih", kazala je Grabar-Kitarović.

"Izvukli smo Hrvatsku iz empatije i sivila. Nije na koljenima. Za Hrvatsku se u svijetu zna po uspjesima. Hrvatska zna i mora još bolje. Zato moramo zajedno nastaviti dalje, zato sam tu među vama da budemo zajedno u ovoj izbornoj borbi. Ne smijemo dopustiti nikakve podjele. Čuli ste da neki koji se pozivaju na Tuđmana zazivaju podjelu. Zar bi on dijelio Hrvate na manje ili veće domoljube kako bi pobijedio na izborima, ne bi. Hrvatska koja zna i može, to je jedina Hrvatska u koju vjerujem. Zato sam danas tu da kažem da zajedništvu a ne podjeli i opasnom radikalizmu", kazala je Grabar-Kitarović.

"Nisam se skrivala od Hrvatske i naroda, posjetila sam Hrvate diljem svijeta, zastupala sam Hrvatsku čvrsto i odlučno. Rugali su mi se da se guram u prve redove. Ja ću biti uvijek u prvim redovima u vaše ime", dodala je.

Kolinda Grabar-Kitarović
1/38

"Moramo čuvati hrvatskog radnika, seljaka, ribara, hrvatsko more. Trebamo odrediti prioritete i raditi, jer to je put razvoja i napretka. Zato vam prijatelji nudim optimizam umjesto jadikovki", kazala je.

"Izađite na izbore, to je pravo ali i dužnost. Možete voljeti ili nevoljeti mene i HDZ, ali ne možete ne voljeti Hrvatsku. Izaći na izbore znači voljeti Hrvatsku, a vi znate kome ćete dati glas. Bila sam vaša predsjednica i ostajem vaša predsjednica. S vama i za vas jer nam je naša Hrvatska iznad svega", poručila je te je poželjela sretan Božić i sve najbolje u Novoj godini i još jednom svima zahvalila.

"Idemo u pobjedu zajedno", završila je Grabar-Kitarović dok je cijela dvorana skandirala i pljeskala.

20:11 - Draga Kolinda, dragi Jakove, HDZ-ovci, branitelji, prijatelji....sve vas pozdravljam. Uvjeren sam da će hrvatski narod pokazati zrelost i mudrost i odabrati predsjednicu koja radi za hrvatski. Nema bolje predsjednice od Kolinde Grabar-Kitarović", kazao je premijer Andrej Plenković.

"Kolinda i ja se poznamo dugo, imam u nju povjerenje, imam sigurnost", kazao je. 

"Pratim sve što radi, za decentralizaciju, za veća prava za sve one kojima je to potrebno. Imamo još puno posla. Zajedno smo učinili puno i zajedno s predsjednicom učinit ćemo još više za hrvatski narod. Drugi je cijene i kažu da bi bili sretni da imaju ovakvu predsjednicu. Zajedno radimo na pravima branitelja, zajedno smo vratili 30. svibnja, hvala ti Kolinda. Idemo do pobjede i podržimo našu predsjednicu", kazao je Plenković.

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

20:00 - "Tri dana je ostalo do izbora, i sada svi zajedno moramo stati iza Kolinde. Slušali ste moje prethodnike. Nema u HDZ-u podjela, svi smo zajedno i to ćemo pokazati u nedjelju. Naša Kolinda zaslužila je da stojimo čvrsto iza nje zato što je s Vladom radila da Hrvatska bude stabilna zemlja, gradila je imidž Hrvatske u svijetu", kazao je Gordan Jandroković.

"Zato što je napadaju zato što nikada u hrvatskoj povijesti nije bilo prljave kampanje protiv jedne kandidatkinje. Iz inata pokazat ćemo svima tko je boji tko je najbolji. Kakvi su protukandidati. Je l' oni žele zajedništvo. Samo razmišljaju kako što više udariti, Je l' ste slušali Milanovića, kandidata SDP-a. Svašta sam rekao ovih dana. Jednu stvar nisam i sada ću reći. Čovjek koji je rekao da u vukovarskoj koloni nema mjesta za pristojne ljude neće biti predsjednik RH. Ne može politički nasljednik Mesića i Josipovića biti predsjednik. Ali ne može niti onaj drugi koji je bio stvaran kao neki veliki projekt, veći domoljub, veći Hrvat nego što smo mi. Dogodilo se sučeljavanje. Vidjeli smo slabašnog kandidata bez vizije, za razliku od Kolinde", kazao je. 

Razgovarajte s onima koji su imali neke dileme, pozovite ih sve. Već u prvom krugu moramo pokazati tko je najjači tko je najbolji",dodao je.

19:39 - Evo mene moji ljudi, nisam nestao. Na početku ću kazati: Bio sam uz Kolindu i bit ću", kazao je Milijan Brkić. Sve je pozdravio starim hrvatskim pozdravom, kako je rekao, Hvaljen Isus i Marija.

"Pozdravljam majku, ženu, pozdravljam sve vas žene. Mi ćemo u nedjelju opet odraditi posao da ne prekidamo ovu nit", rekao je. 

"Dogovorili smo se da će ona biti predsjednica deset godina. Znate koga smo maknuli s Pantovčaka i Banskih dvora. Ne želim im niti imena spominjati", kazao je. 

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

19:33 - Župan osječko-baranjski i šef kampanje Ivan Anušić zahvalio je svima na trudu i odricanju svih proteklih dana.

"Želim reći da razgovarajući s našom predsjednicom i putujući Hrvatskom da je ona žena koja neizmjerno voli Hrvatsku, voli ljude, žena koja ima potporu naroda i žena koja mora pobijediti 22. prosinca. Zahvaljujem se predsjedniku stranke i predsjednici što sam tu", kazao je Anušić.

"Imate predsjednicu koja je globalni brend. Tražim da ova tri dana i onda u drugom krugu napravimo sve što je u našoj moći da pobijedimo", dodao je.

19:17 - Kada biste mene pitali jednom riječju da opišem predsjednicu bez imalo dvojbe rekao bih domoljub", kazao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

"Ova kampanja se svela na dokazivanje domoljublja. Treba reći da se domoljublje ne govori već živi. Predsjednica je glas i produžena ruka svakog čovjeka u ovoj zemlji. Plakala je kada je bilo za plakat, slavila je kada je bilo za slaviti. Ona koja se ne srami već s ponosom ističe Hrvatsku, Domovinski rat i branitelje kao njen temelj", kazao je Penava.

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

"Dok neki važu i razmišljaju o nekim drugim kandidatima nemojte zaboraviti koliko smo se namučili dobiti svoju predsjednicu. Neodlučnost i eksperimentiranje s drugim kandidatima za nas je luksuz koji si ne možemo priuštiti u nedjelju", dodao je Penava.

"Vi koji se premišljate, razmislite u nedjelju, ne srljajte", dodao je Penava.

19:11 - Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković također se javio video linkom.

"Grabar-Kitarović je za svoga mandata vratila Hrvatsku gdje joj je mjesto. Posljednjih mjeseci vidimo da ostali kandidati imaju isti program a to je pljuvanje i vrijeđanje aktulane predsjednice", kazao je.

19:06 - Za govornicu je izašao ministar Tomo Medved. "Lijepo je vidjeti prepunu Cibonu, vidjeti vas u zajedništvu isto ono koje nas je dovelo do pobjede u Domovinskom ratu i koje će nam dati pobjedu i u nedjelju", kazao je Medved.

"Predsjednica promiče naše vrijednosti diljem svijeta ne zaboravljajući koliko je krvi hrvatski narod prolio za domovinu", dodao je.

"Pokazali ste odgovornost prema obiteljima poginulih. Hvala vam na stvaranju pozitivnog ozračja u kojem su branitelji prepoznati kao temelj hrvatskog društva i države. U pet godina pokazali ste kako se voli Hrvatska", dodao je.

Video linkom javio se gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara. "Sve svoje najbliže pozovite da daju glas Kolindi Grabar-Kitarović, kazao je Opara.

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

18:56 - Andrija Mikulić svima je zaželio dobrodošlicu.

"Velika je bitka pred nama. Prije pet godina dobili smo prvu hrvatsku predsjednicu, prvu HDZ-ovu predsjednicu nakon dr. Franje Tuđmana. Svi se sjećamo kako je Zagreb potegnuo, to želimo ponovo i to tražim od vas. Danas imamo neke nove ljude od majstora ironije do onih čija su lica potrošena od neznanja", kazao je Mikulić.

"Nije se otuđila od svoga naroda, bila je prisutna u svim dijelovima Hrvatske kao i u BiH i dijaspori", dodao je.

"Ono što je najbitnije ona je jedina predsjednica pred drugim liderima izgleda samouvjereno. Cijeli svijet poštuje Kolindu Grabar-Kitarović", kazao je i dodao da nema dostojnog kandidata.

18:34 - Kolinda Grabara-Kitarović zajedno sa suprugom Jakovom stigla je na predizborni skup. Grabar-Kitarović stigla je i u pratnji predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića i glavnog tajnika HDZ-a Gordana Jandrokovića. Cijela dvorana je skandirala. U Ciboni se nalazi nekoliko tisuća ljudi. Publika kliče: 'Pobjeda, pobjeda'

18:24 - Dvoranom odzvanjaju brojne domoljubne pjesme i vijore se hrvatske zastave. Oko Cibone su velike gužve, pa skup kasni. Na skupu će govoriti i premijer Andrej Plenković koji je već nekoliko puta ponovio kako je uvjeren da će kandidatkinja HDZ-a pobijediti na izborima za Predsjednika RH.

Video: Skoko i Macan komentiraju sučeljavanje kandidata

Komentara 171

MM
Mirko_Motika
18:21 19.12.2019.

Kolinda je pokazala što zna. u 5 godina nije napravila ništa. baš ništa. ni jednu stvar s kojom se može pohvaliti a ona ima obraza tražiti novi mandat. zapravo napravila je nešto, držala je ljestve Plenkviću za sve njegove krađe, za protuprirodne koalicije i sastančenja s vućićem. Hrvatski narode probudi se i iskoristi ovu povijesnu priliku za izbor Miroslava Škore! Sad il nikada!

PR
prajdali100
18:22 19.12.2019.

Neće moći ove noći.Sad il nikada !!!!!!!!

Avatar comandante
comandante
18:52 19.12.2019.

Jeli Badel sponzor ponovo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije