Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obitelj

G. Sobol: Prag tolerancije nasilja nad ženama iznimno je visok!

Nasilje
Arhiva Vl
20.09.2010.
u 12:52

Dvadesetsedmogodišnji D. G. u subotu je u Kaštelima verbalno zlostavljao nevjenčanu suprugu. Vrijeđao ju je i ponižavao pred njihovom djecom.

Prag tolerancije zbog nasilja nad ženama u Hrvatskoj je još uvijek iznimno visok, poručila je na okruglom stolu u Splitu predsjednica saborskog povjerenstva za ravnopravnost spolova Gordana Sobol. Ona smatra kako je vrlo malo toga postignuto u preventivnom dijelu. Napomenula je kako je Hrvatska jedna od zemalja koja zadnjih godina počinje provoditi psihosocijalni tretman nasilnika, a ta mjera ima dobre učinke.

- Želim da policija, centri za socijalnu skrb i sud postupaju prema zakonima i protokolima koji postoje u Hrvatskoj. Da se u Glini postupalo po protokolima, taj bi slučaj bio riješen jer je imao oznaku hitnosti - rekla je Sobol.

Nasilje u obitelji svakodnevna je pojava pa se splitska policija i jučer bavila takvim slučajem. Dovršila je kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjim D.G. iz Kaštela. U subotu je svoju nevjenčanu suprugu verbalno zlostavljao u prisutnosti njihovo dvoje djece. Bit će kazneno prijavljen zbog nasilničkog ponašanja u obitelji. 

Komentara 1

LA
Laura Anny
19:00 05.10.2010.

\"Zelim da policija ...\" pa to nema i u \"savrsenoj\" Svedskoj, svako gleda svoj interes pa i kad su djeca u pitanju. Skoro cijeli grad \"das ist Walter\" se bori da jedna svedanka ostane u vezi sa hrvatom, iako unistavava njegovo dijete. HRTV dodi u moj grad!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije