Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAGLASAK

Dvostruka cijena za neuspjeh

02.11.2006.
u 19:49

Pošto je Anu Magaš vijeće Županijskoga suda u Zadru pod predsjedanjem suca Milana Pečine nepravomoćno oderalo s osam godina zatvora, najtežom kaznom ikad izrečenom nekoj Hrvatici koja se branila od muža, financijski ju je oderao i vlastiti branitelj, odvjetnik Marko Marinović.

Težu kaznu ne bi dobila da se i sama branila. Nakon takve drakonske kazne koja bjelodano potkrepljuje kvalitetu odvjetnikova rada, uistinu treba imati debelu kožu pa tražiti isplatu čak i dogovorena  iznosa, zbog kojeg je majka Ane Magaš prodala stan, a imovinska kartica obitelji bivše ministrice pravosuđa, u nekretninama i novcu, približila se prvom milijunu eura.

Odvjetničke pristojbe predviđaju, "uzimajući u obzir sve okolnosti obavljena posla i koristi koje ima stranka", da se pojedine stavke mogu upola smanjiti. I sam odvjetnik Marinović nakon presude javno je zavapio: "Kazna je trebala biti upola manja!" te joj iza javne scene u maniri vrsna lihvara zaračunao dvostruku cijenu.

A ispisati račun od 499.000 kuna, bez obzira na motive, svrhu i način obračuna, uza svijest o vlastitu neuspjehu može samo gulikoža! Pa to je 300.000 kuna manje od odštete koju preko drugog odvjetnika od Ane Magaš kao "beskrupulozna ubojice" traži obitelj ubijenog Lucijana!?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije