Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
akcija offside

Država se uknjižila na tri stana organizatora namještanja utakmica

offside (1)
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
1/13
11.02.2011.
u 12:09

Vinku Šaki, Admiru Suljiću te Dini Laliču oduzeti su stanovi u Poreču i Zagrebu vrijedni 750.000 eura

U aferi Offside trojica organizatora lanjskog namještanja nogometnih utakmica, dvojica nogometaša te jedan menadžer nagodili su se s USKOK-om, a optužno vijeće zagrebačkoga Županijskog suda je prihvatilo potpisani sporazum te im izreklo nepravomoćne presude. Protiv preostalih 15 okrivljenika optužno vijeće u cijelosti je potvrdilo optužnicu.

Oduzeto više od 60.000 eura

Organizatori namještanja utakmica Vinko Šaka te Slovenci Admir Suljić i Dino Lalič osuđeni su na godinu dana zatvora te moraju vratiti milijun eura. No, kako je izjavio zamjenik ravnatelja USKOK-a Slobodan Šašić, država se već uknjižila na njihova tri stana, vrijedna 750.000 eura. Doznajemo da je riječ o dvoetažnom stanu u Poreču od 185 kvadrata, stanu od 85 kvadrata u Poreču te trosobnom stanu u Zagrebu.

Dvojica nogometaša Međimurja Mario Darmopil i Danijel Mađarić nepravomoćno su osuđeni na osam, odnosno sedam mjeseci zatvora zbog primanja mita, a menadžeru Mariju Mareniću jedinom je izrečena uvjetna osuda, i to godina i dva mjeseca zatvora uz rok kušnje od četiri godine. Usto je od šestorice osuđenih s kojima se USKOK nagodio oduzeto više od 60.000 eura, a od preostalih 15 optuženika koje čeka proces država treba oduzeti oko 200.000 eura nezakonito stečene koristi. Od Šake je, doznajemo, oduzeto 43.750 eura, od Darmopila 20.500 eura.... Trojica organizatora koji su jedini bili ostali u istražnom zatvoru, u kojem su već odradili dvije trećine kazne, pušteni su na slobodu do pravomoćnosti presude.

Slovenci protjerani

Sud je donio i mjeru protjerivanja stranaca Laliča i Suljića iz zemlje, ali ta će se mjera izvršiti kad presuda postane pravomoćna. Potvrđivanjem optužnice u aferi Offside nezadovoljan je bio Mate Matić, odvjetnik nogometaša Nevena Vuljanka, jer Vuljanko kao rezervni golman, tvrdi, nije počinio kazneno djelo, niti ga itko od okrivljenih tereti.

– Iz transkripata se vidi da na pitanje Šake Vuljanko odgovara: “Ne želim sudjelovati u namještanju utakmica jer ja ne branim.” Optužno vijeće nije odradilo posao u odnosu na njega u skladu sa ZKP-om, a njemu je karijera završena.

Komentara 26

SJ
Sve je uzalud
06:11 12.02.2011.

A na kuću Sanadera i njegove slike to malo kasni

OB
-obrisani-
15:19 11.02.2011.

Ako \"vraćaju\" milju EU dobrovoljno - to samo znači da su jamili barem 10... A jebeš ti više ove dogovore DORH-a....

GU
Gustavo
15:45 11.02.2011.

Vratiti će kladionicama milju eura, mafija mafiju potpomaže.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije