Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u ozračju povjerenja

Dok rastu napetosti na Bliskom istoku, Rusija i Iran učvršćuju svoje odnose: 'Razgovarali smo o našem partnerstvu'

Lavrov u Iranu
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
24.10.2023.
u 06:35

Od pokretanja svoje opsežne invazije na Ukrajinu u veljači 2022., Moskva je nastojala učvrstiti veze s Iranom. Ukrajina je pozvala Teheran da prestane isporučivati smrtonosne bespilotne letjelice Rusiji, za koje Kijev kaže da su odigrale glavnu ulogu u napadima Moskve na ukrajinske gradove i infrastrukturu.

Rusija i Iran u ozračju "povjerenja" učvršćuju svoje bilateralne odnose, priopćilo je rusko ministarstvo vanjskih poslova rano u utorak nakon što je šefa ruske diplomacije Sergeja Lavrova tijekom posjeta Teheranu primio iranski predsjednik Ebrahim Raisi. "U tradicionalnom ozračju povjerenja, sadržajno se razgovaralo o aktualnim aspektima bilateralnog programa s naglaskom na daljnju izgradnju cjelokupnog kompleksa višestranog rusko-iranskog partnerstva", priopćilo je ministarstvo vanjskih poslova.

Lavrov, koji je otišao u Teheran ubrzo nakon putovanja u Kinu i Sjevernu Koreju, razgovarao je o energetskim i logističkim projektima s iranskim ministrom vanjskih poslova Huseinom Amirabdolahianom. Uobičajeno za takva ruska priopćenja, otkriveno je malo detalja razgovora koji su se održali usred rastućih napetosti na Bliskom istoku.

Lavrov je također sudjelovao u regionalnim razgovorima. čiji je domaćin bio Iran, o postizanju mira u regiji Južnog Kavkaza nakon što su azerbajdžanske snage prošlog mjeseca ponovno zauzele regiju Gorski Karabah i natjerale tisuće etničkih Armenaca na bijeg.

VEZANI ČLANCI: 

Od pokretanja svoje opsežne invazije na Ukrajinu u veljači 2022., Moskva je nastojala učvrstiti veze s Iranom. Ukrajina je pozvala Teheran da prestane isporučivati smrtonosne bespilotne letjelice Rusiji, za koje Kijev kaže da su odigrale glavnu ulogu u napadima Moskve na ukrajinske gradove i infrastrukturu.

Iran je u početku negirao isporuku bespilotnih letjelica Shahed kamikaze Rusiji, ali je kasnije rekao da je isporučio mali broj prije nego što je Moskva pokrenula rat. Sjedinjene Države su rekle da su zabrinute zbog "rastućeg obrambenog partnerstva" između Irana i Rusije, koje predstavlja rizik ne samo za Ukrajinu već i za iranske susjede.

Video: U izraleskom zračnom napadu djevojci ubijeno 13 članova obitelji

Komentara 6

Avatar Navrdeda
Navrdeda
13:57 24.10.2023.

Židovi došli iz Egipta na tuđu teritoriju

ČV
čača vrati se
23:27 24.10.2023.

još srbi fale i eto tri .... bolje da šutim

FU
Fusnota
13:35 24.10.2023.

Iste 2 države surađuju u uništenju Ukrajine sa druge strane i u uništenju Židova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije