Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Libseen u Osijeku

Čačić: Samo Kosor zna koliko je ''kostura u ormaru''

Čačić, Pusić (1)
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
1/3
26.10.2011.
u 12:54

Intervencija MMF-a moguća je samo ako se pokaže da su vladajući za sobom ostavili previše ''kostura u ormaru', najavio je predsjednik HNS-a.

Hoće li Međunarodni monetarni fond biti pozvan upomoć u slučaju pobjede Kukuriku koalicije, ovisi o "kosturima u ormaru". Njima se, naime, ogradio šef HNS-a Radimir Čačić.

– Ekonomski program Kukuriku koalicije rađen je na temelju dostupnih podataka. MMF u njemu nije opcija što ne znači da stvari neće biti drukčije ako se u ormaru krije više kostura kakve smo otkrili 2000., a koliko ih se krije, zna Kosor, odnosno trebala bi znati iako ponavlja da ništa nije vidjela, čula i znala – kazao je Čačić odgovarajući na upit novinara u Osijeku gdje se jučer i danas održava Konferencija liberala jugoistočne Europe Libseen posvećena ekonomskoj suradnji zemalja jugoistoka Europe.

Partnerima iz Europe upravo je i predstavljen ekonomski program Kukuriku koalicije kojemu je cilj – slikovit je bio Čačić – ne spustiti drvnu industriju na balvan već ga podići na namještaj.

Na upit novinara hoće li Zakon o ništetnosti utjecati na suradnju u regiji, čelnica Libseena Vesna Pusić ponovila je stav da nam takav zakon nije potreban. 

– U svakoj zemlji predizborna kampanja donosi čudnovate kljunaše u obliku zakona. Ni Srbija nije pretjerano reagirala na taj zakon. Naš je stav i prije nego što je zakon izglasovan bio jasan, on je štetan za razvijanje suradnje dvaju pravosuđa. Treba ga dokinuti i zamijeniti međudržavnim ugovorom o suradnji dvaju pravosuđa jer bi inače nepoznat broj građana bio osuđen da nikada ne smije prijeći granicu – kazala je Pusić.

Šef srbijanskog LDP-a Čedomir Jovanović naglasio je da njegova stranka nema razumijevanja za srbijansku protutužbu za genocid, a koja je donesena u nedostatku jasnog plana što treba reći kako bi Balkan postao normalan dio Europe. 

– Tu nitko nije nevin. I u Hrvatskoj i u Srbiji u nedostatku kvalitetne politike poseže se za ratnim događajima. Bilo je nepotrebnih tenzija, mnogo je važnije što naša društva reagiraju racionalno, a raščišćavanje te strane naše prošlosti treba prepustiti institucijama – zaključio je Jovanović.

Komentara 70

MA
margaritas
13:17 26.10.2011.

cacic pusic lib€rali samo po boji carapa i sata

VE
velikazmija
13:28 26.10.2011.

h e bala vas ta srbija i za doručak i za večeru srbija -- ko toliko voli agresora partizani i tamo i ovde --iš--

DU
Deleted user
13:47 26.10.2011.

Čačić: Samo Kosor zna koliko je \'\'kostura u ormaru\'\' /* */ Čačiću a koliko ih je u tvojim ormarima, što ovakvih što onakvih!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije