Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
konzultacije

SDP i HNS imaju drukčije ideje o imenu budućeg ministra kulture

kukuriku  (1)
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
1/4
06.12.2011.
u 15:06

Velika većina kulturnjaka, kao i HNS, snažno lobira za Andreu Zlatar. Ona bi to mjesto prihvatila, ali još čeka Milanovićev poziv.

Izbori su gotovi, a konture buduće vlade nacrtane. Međutim, nije baš sve idilično jer o čelnim ljudima nekoliko ministarstava SDP i HNS imaju malo drukčije ideje. Primjerice, nije još uvijek definitivno dogovoreno tko će biti ministar znanosti (Gvozden Flego?). No najveći prijepori ipak se vode oko toga tko će biti ministar kulture. HNS, ali i velika većina kulturnjaka jako lobiraju za Andreu Zlatar koju još uvijek nije “amenovao” Zoran Milanović. Štoviše, doznajemo da se Zlatar i Milanović nikada nisu ni upoznali!

– Nije tajna da sam kandidatkinja HNS-a za ministricu kulture. To bih mjesto rado i prihvatila, ali službeni poziv od novog premijera još nisam dobila – rekla nam je Andrea Zlatar. Rezervni igrač za ministra kulture Nenad Stazić viđen je jutros prije nego što je ušao u središnjicu SDP-a na Iblerovu trgu. Po izlasku iz zgrade novinarima je rekao tek da ne zna hoće li on biti ministar.

Osim Stazića u središnjicu SDP-a došli su, vjerojatno na posljednje konzultacije sa Zoranom Milanovićem, koji je u zgradu ušao na stražnji ulaz da izbjegne novinare, i budući ministri Mirando Mrsić, Ranko Ostojić, Mirela Holy, Milanka Opačić...

– O križaljkama nemam što govoriti. Mogu reći samo da će neminovno doći do promjena u sustavu policije. Imamo puno iskustva i ne treba sumnjati da imam ideje za reforme. I u vrijeme kada sam bio u Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost redovito sam govorio o stvarima koje treba napraviti, a neki su se na to oglušili – rekao je Ostojić. Zanimljivo, na Iblerov trg došao je jučer i Mato Crkvenac koji je u Račanovoj vladi bio ministar financija. – Neću u Vladu – dobacio je novinarima

Iz središnjice SDP-a na izlasku smo zatekli i Slavka Linića koji je novinare uputio da se obrate Z. Milanoviću kad je upitan da komentira hoće li i kada biti sastanka Milanović – Čačić na kojem bi trebali dogovoriti raspodjelu fotelja.

Komentara 33

AU
austria
15:33 06.12.2011.

Kaj taj kriminalac nije u zatvoru? Ruglo Domovine i svoje stranke.

KA
karambita
15:34 06.12.2011.

Pa iveku treba cimer u sobi...sta ovaj ceka

TO
tom
18:29 06.12.2011.

držim i predlažem mandataru da za novu ministricu kulture postavi SEVERINU!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije