Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZ MINUTE U MINUTU

Grbin potvrdio sastanak s DP-om, HDZ uzvratio paljbu Milanoviću

Foto: PIXSELL
1/5
27.04.2024.
u 23:28

Ni subota politički ne prolazi mirno. Milanović je u Zlataru je rekao da je Hrvatska gotovo na dnu EU-a, a brzo je odgovorio HDZ. Milorad Pupovac tvrdi da neće dozvoliti ponižavanje SDSS-a

* Zoran Milanović danas je u Zlataru rekao da je Hrvatska dno EU-a, jedino je Bugarska bolja
* nije dugo trebalo da HDZ uzvrati: Milanovića su nazvali lažovom i izbornim gubitnikom
*Oglasio se i SDSS, kažu da neće dopustiti ponižavanje SDSS-a
* Andrej Plenković jučer je napao oporbu, rekavši da imaju hrpu afera
 

Tijek događaja pratite ovdje:

23:27 -  Članica Predsjedništva Hrvatskih suverenista (HS), Vesna Vučemilović napisala je na svojem Facebook profilu kako nikakav savez sa SDP-om i Možemo njoj ne dolazi u obzir.

- Ne dopuštam nikome da u moje ime pregovara s onima koji su napustili sabornicu kad se donosila odluka o hrvatskoj neovisnosti. Ne dopuštam nikome da izborne gubitnike pokuša pretvoriti u izborne pobjednike. Ne dopuštam nikome da u moje ime sklapa protuprirodne saveze koji predstavljaju izdaju birača. Ne dopuštam nikome da me zbog takvog stava proglašava žetonom ili izdajnikom. Nikad, ali baš nikad neću dati svoj glas za bilo kakav savez sa SDP-om i Možemo. Laku noć! - poručila je Vučemilović.


20:49 -  Predsjednik SDP-a Peđa Grbin potvrdio je za RTL Danas kako se u ponedjeljak sastaje s Domovinskim pokretom.

"Na stolu je ono o čemu govorim danima. Imamo niz stranaka koje su do 14. ožujka bile u opoziciji, koje su glasale protiv izbora Ivana Turudića, lex AP-a. Mi tim strankama nudimo da konstituiramo Hrvatski sabor, da uspostavimo parlamentarni nadzor nad Vladom Andreja Plenkovića da oni ne mogu raditi što žele i da počnemo s ispravljanjem njihovih grešaka. Prvo da stavimo van snage imenovanje Turudića, da maknemo članak 307a, famozni lex AP iz Kaznenog zakona, a onda da vidimo postoje li i druge mogućnosti koje možemo napraviti. Jedna koja se nametnula je rasprava o Izbornom zakonu", kazao je.


18:28 Dubrovačko-neretvanski župan i član HDZ-a Nikola Dobroslavić na Facebooku se zapitao "Može li Milanović i dalje biti predsjednik Republike Hrvatske".

"U izbornom procesu svjedočili smo grubom udaru na Ustav i institucije države od strane predsjednika Milanovića, uz pomoć Grbina i drugih. Ta diverzija usmjerna protiv državnog poretka je propala. Što sad? Akteri se prave nevješti. Ne možemo po onoj dječjoj: Mir, mir, mir, nitko nije kriv! Trebamo odgovornost za prevratničku rabotu. Ne može nakon svega Zoran Milanović i dalje biti predsjednik RH! Grbin je možda i dovoljno kažnjen poniženjem i izbornim rezultatom" napisao je župan na društvenim mrežama u subotu poslijepodne.

16:25 Nije dugo trebalo da HDZ odgovori Milanoviću. Na Facebooku su objavili "Vrhovni šarlatan opet čini ono jedino što zna i umije - bezočno laže. Dok i dalje izbjegava odgovoriti na pitanja o svom debaklu na izborima, kao i na upite o pogodovanju ruskom ortaku i o tome za čije je strane interese radio i od koga je uzimao novac kao 'konzultant', Kršitelj Ustava i izborni gubitnik Milanović opet - laže", napisali su. Što su mu još poručili čitajte OVDJE.

15:25 Predsjednik krapinsko-zagorskog SDP-a Siniša Hajdaš Dončić poručio je da je pozicija SDP-ove platforme u pregovorima za sastavljanje Vlade '3+3', promjena triju ključnih zakona - 'lex AP-a', povlačenje imenovanja Ivana Turudića i izmjena izbornog zakona, što je moguće u mjesec dana. Više OVDJE.

15:01 "Mi nećemo dopustiti ponižavanje SDSS-a koji je predstavnik srpskog naroda u Hrvatskoj, to znači da nećemo dopustiti ni ponižavanje onih koji za nas glasaju", rekao je danas Milorad Pupovac. Dodao je da neće dopustiti ni političku segregaciju. Više o tome OVDJE.

12:51 "Mi smo željeli koaliciju s Možemo, oni su procijenili da ne žele s nama. Sada se vide posljedice te odluke", poručila je Biljana Borzan u intervjuu za Večernji list. Cijeli razgovor čitajte OVDJE.

12:27 U povodu Dana grada Zlatara,  Zoran Milanović sudjelovao je na sjednici Gradskog vijeća te je ustvrdio kako je Hrvatska dno EU kada se gledaju bivše socijalističke države, Bugarska je jedina lošija od nas i "svako jutro molimo Boga da joj se ništa ne dogodi da ima tko biti zadnji". Više o tome OVDJE.

VIDEO Milanović: 'Hrvatska je dno EU'

11:53 Čelnik SDP-a Peđa Grbin obratio se medijima te komentirao pregovore nakon parlamentarnih izbora održanih 17. travnja. Kako je istaknuo, želi govoriti o onome što se može napraviti te ne isticati razlike. "Ja uopće ne ulazim u šanse, mogu ponoviti što je naše stajalište. Postoje razlike, ali isto tako postoje stvari koje smo svi govorili prije izbora i stvari za koje mislimo da u Hrvatskoj duboko ne funkcioniraju, a da ih sada imamo priliku riješiti", kazao je Grbin pa kao primjere naveo pitanje glavnog državnog odvjetnika i lex AP. Više o tome OVDJE.

8:26 Nakon najave da napuštaju Most i prelaze u nezavisne zastupnike, bračni par Raspudić, Marija Selak i Nino, morat će naći drugi način za financiranje svog političkog rada. Više ne mogu računati na sredstva koja država za taj rad daje strankama i nezavisnim zastupnicima. Ako su odlučili napustiti Most, na čijoj su koalicijskoj listi izabrani u Hrvatski sabor, oni nemaju nikakva prava na ta sredstva, njih će dobiti Most, kažu u Hrvatskom saboru. Raspudićevima to, doznaje se, nije bilo nepoznato. za ovu je godinu za rad političkih stranka, država u svom proračunu osigurala 9,7 milijuna eura. Svaki zastupnik stranci 'nosi' 62. 441 eura, a svaka zastupnica, kao pripadnica podzastupljenog spola deset posto više, tj. 68.685 eura. Više o tome OVDJE.

8:00 Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovat će na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu proslave Dana grada Zlatara. Od prošlog petka, kad je na Pantovčaku komentirao odluku Ustavnog suda da ne smije biti mandatar ni ako da ostavku, Milanović nije davao izjave za medije. Pojavio se na predstavljanju Rafalea, održao govor, ni izjave nije davao.

7:55 "Čvrsto kao stijena i dalje stojimo na našim pregovaračkim pozicijama: SDSS ne može biti dio vlasti. Od načela se ne odustaje. Što se tiče medijskih napisa o nekakvim podjelama u Domovinskom pokretu: moramo iskreno reći da jedino naše supruge 'zazivaju podjele' jer nas četvorice danima nema kući", napisali su sinoć iz DP-a na Facebooku.

7:50 "Prvi korak mora biti konstituiranje Sabora i taj korak mora biti na temelju onoga o čemu je opozicija u Hrvatskom saboru inzistirala, a to je borba protiv korupcije”, poručio je Peđa Grbin. Kaže da nisu razgovarali o imenima za predsjednika Sabora. U sljedećih nekoliko dana sastat će se s DP-om i vidjeti koliki je njihov interes za antikorupcijsku platformu. Ističe pritom kako je važno je da konstituiranje Sabora bude prije nego što Turudić preuzme dužnost kako bi mogao njegovo imenovanje staviti van snage. Ocijenio je da je Plenković nervozan jer očito "stvari ne idu kako si je zacrtao, niti u Hrvatskoj niti s planovima da ostvari nekakav napredak u Europi". Više o tome OVDJE.

VIDEO Povijesni dan: Pogledajte slijetanje Rafalea

7:45 Izjave iz redova stranaka HDZ-ove koalicije, pogotovo odluka zastupnika nacionalnih manjina da će podržati HDZ-ov prijedlog da se predsjednikom Sabora ponovo imenuje Gordana Jandrokovića unijeli su nemir u redove DP-a. U njima se dosad moglo čuti kako su se DP-ovi pregovarači ponijeli maksimalno korektno, suzdržavajući se od izjava koje bi mogle naštetiti pregovorima. S druge strane stigle su im, pak, poruke iz kojih dio DP-ovaca iščitava namjeru HDZ-a da napravi pritisak na njihove izabrane zastupnike kako bi se međusobno podijelili. Kako? Čitajte OVDJE.

7:30 Andrej Plenković, na pitanje o tijeku pregovora s Domovinskim pokretom jučer je rekao kako nema ništa novo te da se sastanci nastavljaju idući tjedan. "Treba pitati je li to prihvatljivo Milanoviću i korumpiranom SDP-u. Sad ćemo podvući crtu na uvrede, laži i optužbe koje dolaze od poražene oporbe prema HDZ-u. To se nastavlja i sada. Umjesto da netko od vas kaže da ti kvazioporbenjaci isto tako zovu DP u koaliciju. Ljudi koji imaju hrpe afera u svojim redovima bez treptaja su u stanju generalno optuživati HDZ, kao da su oni 'bijeli kao snijeg', kao da imamo Snjeguljice s druge strane. Grbin kopira svog strica koji za njih govori da su bukve, da smo mi svi korumpirani, da smo lopovi, izdajnici... Mi to ne prihvaćamo", rekao je Plenković. Nabrajao je stranke, rekavši da je riječ o ljudima bez imalo kredibiliteta. Više o tome OVDJE.

FOTOGALERIJA Ni Milanović nije odolio: Pogledajte kako je zavirio u jedan Rafale

1/19

Komentara 25

Avatar Tomislav_Šubić
Tomislav_Šubić
10:30 27.04.2024.

Je li Slučajni posjetio i sud u Zlataru?

Avatar memento mori
memento mori
11:25 27.04.2024.

Je li se još čeka ta Milanovićeva "bomba" ili se kukavelj povukao kao i obično kad dobije po šmrkavom nosu? 🤥

LI
liberta
10:38 27.04.2024.

Svi su dvolični osim SDPa i Mosta. Oni nemaju ništa protiv DP iako su govorili da ne idu s njima.Pravednici predvođeni sa predsjednikom bez karakera i njegovim narikačama žele poništiti rezultate glasovanja i stvoriti Treću republiku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije