Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Ispovijed'

Don Grubišić o biskupu: Teško se mijenjaju stavovi s pozicije moći

IVAN GRUBIŠIĆ, DRAGO PILSEL (1)
Patrik Macek/PIXSELL
09.12.2011.
u 13:43

Sastanak novog saborskog zastupnika s nadbiskupom Marinom Barišićem, koji se protivio njegovu političkom angažmanu, trajao je sat i pol

– Dojmovi se prvo trebaju slegnuti, treba dobro promisliti i tek onda nešto reći. Nije da ne mogu ništa reći, već neću, jer uvijek je sutrašnji dan pametniji – rekao je don Ivan Grubišić nakon sastanka s nadbiskupom splitsko-makarskim Marinom Barišićem koji se tijekom izborne kampanje oštro usprotivio njegovoj političkoj kandidaturi.

No, don Ivan Grubišić sada je saborski zastupnik, a nadbiskup ga je pozvao i zakazao sastanak u petak u 11 sati. Nakon sat i pol razgovora don Ivan je izjavio tek da je "rezultat 1 naprama 1". Za njegov susret s Barišićem ne bi se ni doznalo da don Grubišić nije kasnio na druženje s rukovodstvom udruge Dalmacija pa je tajnica otkrila zbog čega kasni.

Iako don Ivan Grubišić kaže da je razgovor s biskupom bio "iznimno ugodan", na pitanje jesu li se našli na istim pozicijama kaže da je to "druga stvar".

– Ne odaje se ono što se kaže na ispovijedi – šaleći se rekao je dodajući da su se ispovijedala obojica. Ipak, na pitanje je li uspio nadbiskupa uvjeriti u svoje stavove, kaže:

– Teško se mijenjaju stavovi kada se zauzme pozicija moći.

 

 

Komentara 11

LA
Lavica7
17:21 09.12.2011.

Bas sam sretna sto je don Grubisic u Saboru. Posten, odmjeren, pametan. Don Grubisicu, HVALA na hrabrosti.

Avatar wratnik
wratnik
18:07 09.12.2011.

steta je da je malo premalen broj ljudi kao Grubisic, nas sabor bi najmanje 25% trebao takvih ljudi.

RO
rosa
00:41 14.12.2011.

Srdačan pozdrav i čestitke na izbornom rezultatu gospodinu Grubišiću.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije