Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUTANAZIJA

Bojala se za pse pa je spavala pored njih

Brankica Crosetti
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
09.05.2014.
u 18:15

Crosetti se tereti da je od znanaca nabavila injekcijske otopine za eutanaziju i usmrtila pse o kojima je brinula

Saslušanjem svjedoka u zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu nastavljeno je suđenje Brankici Crosetti (62) zbog usmrćivanja 46 pasa u privatnom prihvatilištu za životinje u Blatu lani u prosincu.

Pred sutkinjom Rahelom Valentić svjedočio je veterinar koji je bio na očevidu kad su pronađeni uginuli psi te žena koja joj je sa suprugom dala zemljište u zakup, na kojem su bili boksovi za pse. Saslušani su i prijatelji optužene, koji su svjedočili da su je nakon eutanazije pasa pronašli u stanju šoka.

– Nazvala me i rekla da se pokušala ubiti. Bila je sva zapuštena – kazala je Marija Barišić.

U istrazi je Crosetti, koja živi od mirovine pokojnog muža, priznala da je ostala bez novca, da više nije mogla uzdržavati pse za koje je bila jako vezana. Prijatelji su joj svjedočili da je bila pod stalnim pritiskom jer su vlasnici od nje tražili novac za najam zemljišta na kojem je bio azil, za boksove i druge troškove i da im je navodno dala od 200.000 do 300.000 kuna.

Bojala se da psima netko ne naudi pa je i spavala u autu pokraj njih. Crosetti se tereti da je nagovorila znanca Nenada Dekanića, inače vlasnika uzgajivačnice za pse, da joj pribavi injekcijske otopine za eutanaziju T 61. Dekaniću, kojem se sudi za pomaganje, na dušu se stavlja što je u veterinarskoj ljekarni kupio sedam bočica otopine koje se izdaju na recept i predao ih Crosetti, koja je u tijelo pasa ubrizgala otopinu.

>> 'Nije mučila pse dok ih je ubijala injekcijom'

Komentara 4

EV
evropljanin
19:29 09.05.2014.

ja tu zaista ne razumijem nista. ona voli zivotinje ?

UN
una1
15:06 10.05.2014.

Gospođa nije smjela napraviti to što je,jer ona je peseka ubila,i zbog toga mora odgovarati.Njezine emocije naknadne,ne uvažavam.Šteta.

PE
pep
10:06 11.05.2014.

Gospodja je prokuzila stanje u domovini pa je zivotinjama izabrala najmanje bolnu situaciju. Vazno da nikome nije ostala duzna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije