Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Bijela kuća o novom američkom napadu na Hute: 'Pripremali su se lansirati projektile u Crveno more'

FILE PHOTO: The Galaxy Leader cargo ship is escorted by Houthi boats in the Red Sea
Foto: Houthi Military Media/REUTERS
1/4
18.01.2024.
u 21:03

Američki predsjednik Joe Biden rekao je u četvrtak da će se američko-britanski napadi na hutiste u Jemenu nastaviti, dodajući da su pobunjenici nastavili napadati brodove u Crvenom moru

Sjedinjene Države izvele su rano u četvrtak nove napade na hutiste koji su se spremali ispaliti projektile u Crveno more, rekao je novinarima glasnogovornik Bijele kuće za nacionalnu sigurnost John Kirby. Spominjući i napade koji su već izvedeni u noći na četvrtak, Kirby je kazao: "Izveli smo ih ponovno jutros gađajući projektile... za koje mislimo da su ih se pripremili trenutno lansirati u Crveno more".

Dodao je da će američko vojno zapovjedništvo na Bliskom istoku kasnije objaviti detalje napada. Američki predsjednik Joe Biden rekao je u četvrtak da će se američko-britanski napadi na hutiste u Jemenu nastaviti, dodajući da su pobunjenici nastavili napadati brodove u Crvenom moru. U noći na četvrtak, američka vojska ciljala je hutiste četvrti put  u manje od tjedan dana. Ti američki napadi, dok Bliski istok riskira regionalni požar, izvedeni su nekoliko sati nakon što je Washington još jednom opisao jemenske pobunjenike kao "teroriste".

VEZANI ČLANCI:

Hutisti, koji već gotovo desetljeće ratuju protiv jemenske vlade, ciljaju trgovačke brodove za koje vjeruju da su povezani s Izraelom, u području ključnom za međunarodnu trgovinu. Sjedinjene Države odlučile su predvoditi međunarodni odgovor na te napade, izvodeći napad na hutiste u dogovoru s Ujedinjenim Kraljevstvom, te uz potporu Australije, Bahreina, Kanade i Nizozemske.

VIDEO Britansko izvješće o brodu pogođenim projektilom istočno od jemenskog Adena

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije