Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VN Austrije

Slavlje Red Bulla: Verstappen došao do treće uzastopne pobjede

Austrian Grand Prix
Foto: LEONHARD FOEGER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/8
04.07.2021.
u 17:23

Na domaćoj stazi njegove momčadi 23-godišnji Nizozemac nije imao pravog konkurenta. Osvojio je sve što se moglo - bio je najbolji u kvalifikacijama, došao je do pobjede, a dobio je i dodatni bod za najbrži krug na utrci

 Nizozemski vozač Max Verstappen (Red Bull) ostvario je treću uzastopnu pobjedu, a petu u ovoj sezoni, uvjerljivim trijumfom na Velikoj nagradi Austrije u Spielbergu i povećao svoju prednost u borbi za naslov svjetskog prvaka u formuli 1 pred Britancem Lewisom Hamiltonom, koji je ovu utrku završio na četvrtom mjestu.

Na domaćoj stazi njegove momčadi 23-godišnji Nizozemac nije imao pravog konkurenta. Osvojio je sve što se moglo - bio je najbolji u kvalifikacijama, došao je do pobjede, a dobio je i dodatni bod za najbrži krug na utrci, na kojoj su ga došle podržati tisuće nizozemskih navijača.

Drugo mjesto je osvojio Finac Valtteri Bottas (Mercedes), a treći je bio Britanac Lando Norris (McLaren), koji se treći put u ovoj sezoni popeo na pobjedničko postolje.

Bez mjesta na postolju, treći put ove sezone, ostao je aktualni svjetski prvak Lewis Hamilton (Mercedes) koji je u završnici utrke imao tehničke probleme s gumama pa je pao s drugog na četvrto mjesto.

Verstappen se pokazao majstorom trostrukog programa, jer je u tri tjedna sakupio sve tri pobjede i gotovo maksimalan broj bodova. Nedostajao mu je samo najbrži krug na Velikoj nagradi Štajerske voženoj prije tjedan dana na istoj stazi.

Austrian Grand Prix Formula One F1 - Austrian Grand Prix - Red Bull Ring, Spielberg, Styria, Austria - July 4, 2021 Red Bull's Max Verstappen during the race REUTERS/Lisi Niesner LISI NIESNER
Foto: LISI NIESNER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Nakon devet od predviđene 23 utrke, Verstappen je na vodećoj poziciji u ukupnom redoslijedu sa 182 boda, a drugoplasirani Lewis Hamilton ih ima 150. Treći je Meksikanac Sergio Perez (Red Bull) sa 104 boda, a danas je u Spielbergu bio šesti. 

Karavana formule 1 će iz Austrije krenuti prema Velikoj Britaniji, gdje će 18. srpnja na stazi u Silverstoneu biti održana deseta ovosezonske utrka.

F1, VN Austrije - rezultati
 1. Max Verstappen (Niz/Red Bull-Honda)     1:23:54.543
 2. Valtteri Bottas (Fin/Mercedes)              +17.973
 3. Lando Norris (VB/McLaren-Mercedes)          +20.019
 4. Lewis Hamilton (VB/Mercedes)                +46.452
 5. Carlos Sainz Jr. (Špa/Ferrari)              +57.144
 6. Sergio Perez (Mek/Red Bull-Honda)           +57.915
 7. Daniel Ricciardo (Aus/McLaren-Mercedes)   +1:00.395
 8. Charles Leclerc (Mon/Ferrari)             +1:01.195 
 9. Pierre Gasly (Fra/AlphaTauri-Honda)       +1:01.844
10. Fernando Alonso (Špa/Alpine-Renault)      jedan krug...

SP - vozači (9/23):
1. Max Verstappen (Niz)    182 boda
2. Lewis Hamilton (VB)     150
3. Sergio Perez (Mek)      104
4. Lando Norris (VB)       101
5. Valtteri Bottas (Fin)    92...

SP - konstruktori (9/23):
1. Red Bull      252 boda
2. Mercedes      212
3. McLaren       120
4. Ferari        108
5. AlphaTauri     46... 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije