Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
30 IMENA

Matjaž Kek iznenadio popisom Slovenaca, u reprezentaciju pozvao 36-godišnjaka

Matjaž Kek
Goran Kovačić/Pixsell
21.05.2024.
u 18:51

Iličić, koji je zabio 16 golova u 79 nastupa za Sloveniju, posljednji je put igrao za svoju zemlju u studenom 2021. i od tada je napustio Atalantu iz Serie A da bi se vratio u slovenski klub Maribor, jer je patio od psihičkih problema.

Slovenski napadač Josip Iličić bio je iznenađenje kada je izbornik Matjaž Kek u utorak imenovao svoj privremeni sastav za EURO 2024., a 36-godišnjak se vraća u reprezentaciju prvi put nakon više od dvije godine.

Iličić, koji je zabio 16 golova u 79 nastupa za Sloveniju, posljednji je put igrao za svoju zemlju u studenom 2021. i od tada je napustio Atalantu iz Serie A da bi se vratio u slovenski klub Maribor, jer je patio od psihičkih problema.

Njegovi nastupi ove sezone, postigavši osam ligaških golova pomažući Mariboru da završi na drugom mjestu na ljestvici, donijeli su mu priliku da konačno igra na velikom turniru.

Kek je imenovao sastav od 30 igrača, koji će morati smanjiti za četiri igrača prije imenovanja službenog popisa. Slovenija ima dvije prijateljske utakmice s Armenijom i Bugarskom prije odlaska u Njemačku gdje se u skupini C susreće s Danskom, Srbijom i Engleskom.

Benjamin Šeško iz RB Leipziga, najbolji slovenski strijelac kvalifikacija s pet golova, također je u momčadi uz 31-godišnjeg vratara Atletico Madrida Jana Oblaka.

Vratari:J an Oblak, Vid Belec, Igor Vekić, Matevž Vidovšek;
Obrana: Jure Balkovec, Jaka Bijol, Miha Blažič, David Brekalo, Vanja Drkušić, Erik Janža, Žan Karničnik, Petar Stojanović, Žan Zaletel;
Veza: Timi Maks Elšnik, Adam Gnezda-Čerin, Jon Gorenc Stanković, Tomi Horvat, Jasmin Kurtić, Sandi Lovrić, Benjamin Verbič, Miha Zajc, Adrian Zeljković, Nino Žugelj;
Napad: Žan Celar, Josip Iličić, Jan Mlakar, Benjamin Šeško, Andraž Šporar, Žan Vipotnik, Luka Zahović.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije