Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakova ruža

Poznata glazbena imena virtualnu dodjelu uveličat će nastupima iz svojih domova

Foto: pixsell
1/7
27.04.2020.
u 07:00

Tony Cetinski i klapa Sebenico, Nina Badrić, Tereza Kesovija i Let 3 te Psihomodo Pop s velikim zadovoljstvom pristali su biti dio naše priče

Sve naše životne rutine i svijet na koji smo navikli promijenili su se u nešto više od mjesec dana. Prilagodili smo se novonastaloj situaciji i kod kuće i na poslu pa se tako i dodjela naše Večernjakove ruže prilagodila situaciji koja je nastala zbog pandemije koronavirusa. Prvi put od 1994. godine, kada smo prvi put dodijelili Večernjakove ruže, najstarija i najprestižnija medijska nagrada dodjeljuje se virtualno 28. travnja uz prijenos na Prvom programu HRT-a u 20.55 sati. S pozornice zagrebačkog HNK ove godine javit će nam se samo voditelji dodjele Doris Pinčić Rogoznica i Duško Ćurlić, dok će se svi ostali sudionici slikom i tonom javljati iz svojih domova. Zahvaljujući tehnologiji koja je poprilično napredovala od Ružinih početaka i zahvaljujući HRT-ovim znalcima i Večernjakovom timu, ova dodjela će biti kao i sve naše dodjele dosad, samo mjesto okupljanja neće biti zagrebački HNK, već naši domovi. Nije bio jednostavan zadatak pripremiti Ružu u ovakvim uvjetima, ali želja i volja svih naših nominiranih, prezentera i izvođača pomogle su nam da cijela ideja zaživi u kratkom vremenu.

1/52

Najveća glazbena imena uveličat će virtualnu dodjelu Večernjakove ruže iz svojih kuća, a takva ideja, da nastupi na Ruži iz udobnosti svojega doma, odmah se svidjela našem glazbeniku Tonyju Cetinskom. U svom domu u srcu Istre odmah se primio posla baš kao i klapa Sebenico i uvježbali su skladbu koju su pripremili za virtualnu dodjelu Večernjakove ruže. Tony se, baš kao i Nina Badrić, veseli što ima priliku sudjelovati u prvoj virtualnoj dodjeli Večernjakove ruže te oboje s velikim uzbuđenjem očekuju reakcije publike. Svi glazbeni brojevi naših izvođača snimili su se unaprijed kako bi se slijedile sve upute ponašanja u pandemiji. Tih uputa pridržavali su se i dečki iz Psihomodo Popa na čelu s Davorom Gopcem, baš kao i grupa Let 3 i Tereza Kesovija koji su također glazbeni gosti naše dodjele.

Svi naši glazbeni gosti marljivo su radili i zadnjih dana na daljinu uvježbavali s bendovima svoje pjesme želeći unijeti gledateljima i našim čitateljima malo veselja i pozitive u ove dane. Za njih je ovo jedno novo iskustvo, baš kao i za voditelje naše dodjele Doris Pinčić Rogoznicu i Duška Ćurlića. – To će biti jedno novo iskustvo. Drago mi je da su organizatori smislili nešto da i u ovom trenutku budemo zajedno. Kada se sve zbroji, možda nas sve ovo pogurne prema naprijed – poručuje Doris. Dušku, koji je lani bio i nominiran za Večernjakovu ružu, drago je što će se na ovakav način dodjela ipak održati, a objasnio je i zašto:

– Svi koji su nominirani zaslužili su da im se oda počast pa mi je drago da smo i u ovim teškim vremenima našli način da održimo Večernjakovu ružu. Uvjeren sam da je to samo ove godine i da ćemo iduće godine u HNK moći svim dobitnicima stisnuti ruku.
Jesu li vaši favoriti u sedam kategorija na kraju i pobijedili, doznat ćete sutra u 20.55 sati na Prvom programu HRT-a kada počinje prva virtualna dodjela Večernjakove ruže. 

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije