Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koncert

Ponajbolji svjetski funk kolektiv Breakestra nastupa u Zagrebu

GRUPA
07.03.2012.
u 12:38

Nakon objavljivanja singla "Getcho Soul Togetha" 1999. godine i dva albuma pretežno s coverima i semplovima, Breakestra 2005. izdaje album s originalnim snimkama "Hit the Floor"

Svi ljubitelji dobrog funka, hip hopa i soul jazza doći će na svoje 12. ožujka kada će u Zagrebu nastupiti Breakestra, jedan od najboljih funk sastava na svijetu. Ove losangeleske majstore funka često epitetiraju kao plesne, energične i zabavne, a oni sa svakim svojim nastupom pokažu i zašto. Breakestra je glazbeni projekt Milesa “Music Man” Tacketta, nastao iz ljubavi prema zlatnom dobu hip hopa kasnih 80-ih i ranih 90-ih i fascinacije starim semplovima koji su začinili kultna izdanja tog vremena. Producent, aranžer, tekstopisac i multi-instrumentalist Tackett odlučio je osnovati kolektiv glazbenika i tako je 1997. godine nastala Breakestra.
 U posljednjih deset godina Breakestra se prometnula u jedan od najboljih funk kolektiva na svijetu. Nakon objavljivanja singla "Getcho Soul Togetha" 1999. godine i dva albuma pretežno s coverima i semplovima, Breakestra 2005. izdaje album s originalnim snimkama "Hit the Floor". Vraćaju se 2009. s dugo iščekivanim materijalom koji istražuje cijeli spektar funka “Dusk Till Dawn”, a na kojem gostuju Chali 2na, preminuli DJ Dusk i soul vokalistica Afrodyete.

Zagrebački koncert Breakestre održat će se u Vip clubu, s početkom u 22 sata.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije