Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakova ruža

Nebojša Taraba: Ruža je najstarija i najuglednija naša televizijska nagrada

09.01.2016., Zagreb - Prva klapa snimanja nove HTV-ove serije Novine, redatelja Dalibora Matanica. Serija se snima u staroj redakciji Vecernjeg lista.  Miodrag Sila, Ivica Djikic. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/2
13.02.2017.
u 14:33

Nebojša Taraba je uz Miodrala Silu producirao televizijsku seriju “Novine” koju je emitirao HRT a koja je podignula dosta prašine

Domaća televizijska serija “Novine“ nominirana je za Večernjakovu ružu u kategoriji TV emisije godine. U toj su kategoriji još i HRT-ovi dugovječni “Plodovi zemlje” sa stažem od nevjerojatnih pedeset i osam godina, emisija “Provjereno” Nove TV koja se emitira već deset godina, HRT-ova povijesna serija “Republika”, te informativna emisija RTL televizije “RTL Direkt” kojoj bitni ritam daje njen voditelj Zoran Šprajc.

“Novine” su neromantiziranu seriju koja je podignula dosta prašine, a potpisuju je producenti Nebojša Taraba i Miodrag Sila, nagrađivani redatelj Dalibor Matanić i scenarist Ivica Đikić, inače i plodni hrvatski književnik, ali i novinarski profesionalac sa novinarskim i uredničkim iskustvom.

Uz genijalnu glumačku postavu i zanimljiv zaplet, ovo je jedno od najboljih televizijskih ostvarenja u 2016. godini. Jesu li se nadali ovakvom uspjehu i hoće li serija dobiti nastavak, otkrio nam je producent Nebojša Taraba.

Što bi vam značilo dobiti nagradu Večernjakova ruža?

U prvom redu veliku potvrdu da smo napravili dobar i vrijedan posao. Ruža je naša najstarija i najuglednija televizijska nagrada, imati je „kod kuće“ nije samo priznanje nego i prestiž.

Jesu li nagrade poticaj za još bolji rad?

Naravno da jesu, i tko god tvrdi drukčije ne govori istinu.

Jeste li se nadali ovakvom uspjehu serije „Novine“?

Od početka smo znali da radimo na nečemu što izlazi iz standardnih okvira. Ipak, i domaći i međunarodni uspjeh serije uspio nas je iznenaditi.

Hoće li „Novine“ dobiti nastavak?

Iskreno se nadamo i čvrsto vjerujemo da smo ispunili sve potrebne uvjete za to. Novine su od početka zamišljene kao trilogija, a gledateljima smo „ispričali“ tek prvo poglavlje.

Koga ćete povesti na dodjelu Ruža?

Doći ću s poslovnim partnerom Miodragom Silom. „Novine“ su naše zajedničko čedo, a i inače smo, što privatno što poslovno, neprekidno zajedno već više od 20 godina.

U čemu najviše uživate u slobodno vrijeme?

U druženju s petogodišnjom kćeri, prijateljima, u kuhanju...

Koji su vam poslovni planovi za 2017. godinu?

Na prvome mjestu svakako nastavak „Novina“, ali i neki drugi dramski projekti koje razvijamo. Keshet International, naš globalni distributer, otvorio nam je brojna vrata potencijalnim međunarodnim suradnjama, ali više o tome uskoro.

>>Zoran Šprajc: Ova nagrada mi je važnija od Oscara i želim je više nego lani

>>Aleksandar Stanković: Red bi bio da opet počnem nešto pisati

Komentara 2

KE
kermitovo
15:29 13.02.2017.

Di je podigla prašine?! Ušminkana negledljiva serija koja se fura na američke skupe produkcija ali je ispala loša. Kad će hrvatski producenti i režiseri shvatiti da su važniji karakter i originalnost nego kopiranje "provjerenih" formula za koje nema love?!?

Avatar gledatelj_zikine_dinastije
gledatelj_zikine_dinastije
20:41 13.02.2017.

hahaha pa ko se sjeca vise te serije...podigla prasine...kome cemu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije