Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakova ruža

Massimo: Čast je biti u društvu tako talentiranih kolega

Foto: Davor Višnjić/Pixsell
1/5
21.02.2019.
u 10:00

Iza Massima je godina u kojoj je izdao novi album te nastupio na rasprodanoj Šalati, a sada je nominiran za Večernjakovu ružu u kategoriji glazbenik godine.

Iza Massima je još jedna uspješna godina. Izdao je album “Sada”, imao uspješan duet s Vatrom te nastupio na velikom koncertu na Šalati pred 5000 ljudi. Sve su to bili više nego dovoljni razlozi da bude nominiran za Večernjakovu ružu u kategoriji glazbenik godine.

Koliko vam znači nominacija za Večernjakovu ružu?
Važna je ovo nominacija jer se referira na rad u prošloj 2018. godini koja je za mene bila iznimno značajna. Izišao je moj album “Sada” kojim sam obilježio 35 godina rada, izišle su meni vrlo drage pjesme “Nisam spreman“, “Ne ostavljaj me tu“, duet s Vatrom “Nama se nikud ne žuri“... Možda najvažnije, to je godina u kojoj sam imao iznimno naporan koncertni raspored, ali i iznimno uspješan. I kada taj trud i rad prepozna i Večernji list, znam da smo postigli ono što smo htjeli.

Kako gledate na konkurenciju i prošlogodišnju glazbenu produkciju u Hrvatskoj?
Bila je to zanimljiva godina. Doduše, sada je novo vrijeme, vrijeme hiperprodukcije u kojem se dosta toga, pa i onog kvalitetnog, zna izgubiti u šumi prosječnog. Ali moram priznati da postoji jako puno vrijednih i talentiranih ljudi na našoj sceni koji su u 2018. godini napravili odlične stvari.

Jedna od pjesama koja je obilježila prošlu godinu je i vaš duet s Vatrom. Zanimljivo je da svaki put kad snimite duet pjesma bude veliki hit - Meritas, Neno Belan, Vatra... Kako birate duete?
Možda je to zato što sve svoje suradnje biram po osjećaju. One se jednostavno dogode, nikada nisu planski rađene. Tu sam se uvijek vodio onim prvim osjećajem. Ne treba previše razmišljati, idete po svom unutarnjem osjećaju, tu nešto ima ili nema.

Lani ste puno nastupali, a kulminacija je bila rasprodan koncert na Šalati. Kakav je bio osjećaj nastupiti pred emotivnom publikom koja uživa pjevajući vaše pjesme?
Šalata je bila zaista iskustvo za pamćenje. Bila je to divna večer i toliko se toga poklopilo. Strepjeli smo zbog prognoze do zadnjeg trenutka, a na kraju je to bila predivna ljetna večer ispunjena divnom glazbom i najljepšim emocijama. Ako se dobro sjećam, bilo je više od pet tisuća ljudi, pripremili smo im poseban repertoar i reakcije su bile odlične. Hvala svima koji su bili dio tog spektakla.

Na glazbenoj sceni ste konstanta koja traje 35 godina. Kako ste uspjeli opstati i ostati dosljedni?
Mislim da je to zato što nikada nisam odustao. Bilo je razdoblja kada su drugi odustali od mene, ali srećom bilo je i onih koji su vjerovali u mene. Kada sam se nakon rata htio vratiti na scenu, samo je Aquarius Records stao iza mene i od tada stoji iza mene. Na tome sam im zahvalan i zato sam im već dugo godina vjeran. A neki moj recept, ako ga imam, jest da ne pristajem na kompromise i idem po osjećaju.

Koji su vam planovi za ovu godinu? Hoćete li nastupati kao i lani ili će biti više odmora?
Godina je već počela burno, krenuo sam na regionalnu turneju po Bosni, Srbiji, Sloveniji ..., a u planu je i europska turneja. Imam i još jedan projekt koji ću vam na vrijeme otkriti, ali 2019. će biti jednako radna. Naravno, radim i na novim materijalima, kako kaže stih mog zadnjeg singla “nisam spreman“ još stati...

Dolazite li na dodjelu Večernjakove ruže i tko vam je pratnja?
Nažalost, već sada mogu reći da neću biti u prilici doći na dodjelu jer imam dogovoren nastup. Ali probat ću pratiti prijenos na televiziji i poslat ću svog izaslanika u svakom slučaju. Usput, čestitam i ostalim nominiranim kolegama i kolegicama glazbenicima, čast mi je biti u njihovu društvu.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar patkovic
patkovic
11:21 21.02.2019.

smejem se smejem se a plakao bi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije