Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJAKOVA RUŽA

Nina Badrić: Iznimna mi je čast što su me nominirali vrhunski profesionalci

Nina Badrić
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/3
18.02.2019.
u 09:00

Nina Badrić vlasnica je dvije Ruže, a i ove je godine nominirana u kategoriji glazbenik godine zbog hita “Rekao si”

Nina Badrić vlasnica je dvije Večernjakove ruže za glazbenicu godine. Prvu nagradu dobila je 1997., a drugu 2003. Ove je godine ponovno nominirana, ponajviše zahvaljujući velikom uspjehu pjesme “Rekao si”, koja je u mnogim izborima proglašena za najbolju pjesmu 2018. godine. Nini će ove godine izaći i novi album, a pred njom je i veliki koncert u splitskoj Spaladium Areni 8. ožujka.

Ove godine nominirani ste za Večernjakovu ružu u kategoriji Glazbenik godine. Što za vas znači ova nominacija?

Do sada sam vlasnica dvije Večernjakove ruže i iznimno sam počašćena što sam se opet našla u ovom probranom društvu, osobito jer je najbolje birao žiri u kojem se nalaze vrhunski profesionalci iz svojih područja. Svaka nominacija za nagradu lijepa je pohvala talentu, radu i trudu uloženom u glazbu, a Večernji list i njegova Ruža s dugom tradicijom čine ovu nominaciju još vrednijom.

Kako gledate na konkurenciju i općenito prošlogodišnju glazbenu produkciju u Hrvatskoj?

Nekako se ne osvrćem na taj način i ne gledam na kolege kao na konkurenciju. Dobra glazba ipak je umjetnost, a umjetnost nikada nije konkurencija jedna drugoj. Ali činjenica je da je protekla godina bila glazbeno vrlo plodna i zato mi je ova nominacija još draža. Znam da je tijekom 2018. nastalo toliko divnih pjesama, albuma i koncerata, pa mi laska što sam i ja među najboljima. Tko god od nas te večeri dobije Ružu – bit će to pravedno jer publika daje glas najboljima. Ionako svi već sada imamo razloga za slavlje jer je i sama nominacija velika stvar.

Još jedna uspješna godina je iza vas. Imali ste brojne nastupe, a pjesma “Rekao si” lani je nastavila uspješan niz vaših hitova. Jeste li zadovoljni svime što ste lani postigli?

Pjesma “Rekao si” osvojila je ljude na prvo slušanje. Presretna sam zaista i zahvalna na ovom divnom razdoblju moje karijere. Ispred mene je veliki koncert u splitskoj Spaladium Areni 8. ožujka za Dan žena, što je bio moj davni san.

Kako je bilo snimati spot za “Rekao si” na Brijunima?

Rijetko kada se tako lijepo spoje posao i zabava. Iako smo snimali spot, imala sam osjećaj da sam došla na odmor i punjenje baterija. Na Brijunima je zaista neka posebna energija, neka čarolija, a Sandra Mihaljević i Igor Ivanović napravili su sjajan posao

U jednom ste intervjuu kazali kako se glazba treba osjećati. Što za vas znači glazba?

Glazba je za mene čista emocija. Onaj lijepi osjećaj koji vas ispunjava od glave do pete, zbog kojeg vam se pojave leptirići u trbuhu ili vam se zavrti u glavi ili vas samo obuzme neki lijepi osjećaj mira.

Je li teško danas u Hrvatskoj biti uspješna žena?

Nekako dobivam dojam da je danas u Hrvatskoj dosta toga teško biti, ali mislim da ne smijemo dati da nas ta negativnost preplavi. Ženama je, ako ćemo iskreno, uvijek bilo teže, ali baš zato smo mi taj poseban spol koji je spreman sve iznijeti na svojim leđima. Žene mogu sve jer jednostavno moraju. Muškarcima je mnogo toga oprošteno u startu, a nama se sve dvostruko zbraja. Ovo je muški svijet, ali ne bi ga bilo bez nas, žena.

Kakvi su vam planovi za ovu godinu? Navikli ste nas da svake godine imate neki veliki hit...

Kao što sam već spomenula, veliki su planovi za ovu godinu. Novi album bit će gotov, a u planu su i brojni nastupi. Jako se veselim ovoj 2019. godini. A hoće li sljedeća pjesma biti hit? Za mene hoće jer u svaku svoju pjesmu neizmjerno vjerujem.

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
09:19 18.02.2019.

orca...kit ubojica....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije