Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakova ruža

Najveće medijsko priznanje ovim je licima dodatan vjetar u leđa

Foto: pixsell
17.02.2019.
u 06:45

Tijekom godina Ružom su nagrađeni najbolji pjevači, glumci, novinari, radijske i TV emisije, ali i neka nova lica koja su svojom pojavom na sceni oduševili žiri i publiku.

Još je nešto više od mjesec dana ostalo do svečane dodjele Večernjakove ruže u zagrebačkom HNK. Najdugovječnija i najprestižnija medijska nagrada ove godine slavi 25 godina od prve dodjele, a tijekom godina Ružom su nagrađeni najbolji pjevači, glumci, novinari, radijske i TV emisije, ali i neka nova lica koja su svojom pojavom na sceni oduševili žiri i publiku.

U kategoriji novo lice godine, koja se dodjeljuje od 2013. godine, do sada su slavili redom: tamburaški sastav Mejaši, pjevačica Mia Negovetić te novinari Jelena Pajić, Zrinka Grancarić i Ivan Dorian Molnar. Ruža je mnogima od njih bila najvažnije medijsko priznanje, a istoj statui ove godine nada se petero nominiranih: glumci Marko Braić, Nadia Cvitanović i Roko Sikavica, pjevačica Domenica te HRT-ov novinar Andrej Rašljanin.

Mejaši 

Stihove njihove “Zorice” mnogi i dandanas rado pjevuše, a Mejašima je, osim goleme popularnosti, donijela i nominaciju za Večernjakovu ružu. Tamburaši u starkama, kako se popularno nazivaju, u povijest se upisali kao prvi dobitnici Ruže u kategoriji novog lica godine. Ružu su osvojili 2013. godine, a već su tada istaknuli kako im je ovo priznanje bilo dodatan vjetar u leđa. Nakon Ruže mladi Varaždinci zaredali su nastupe diljem Hrvatske, ali i inozemstva. “Zorica” se orila čak i u dalekoj Australiji, a i danas je neizostavan dio repertoara svadbenih slavlja na kojima ovi glazbenici nerijetko nastupaju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mejaši (@tamburasiustarkama) on

Mia Negovetić

Svojim magičnim glasom Mia Negovetić zasluženo je odnijela pobjedu u prvoj sezoni “Zvjezdica”, a nakon toga uspjesi su se samo krenuli nizati. Od izvođenja himne na vojnom mimohodu, preko milijunskih pregleda na YouTubeu, nastupa u popularnom američkom showu Little Big Shots sve do osvajanja Večernjakove ruže 2015. godine. Nagradu nije očekivala, a kad je preuzimala statuu na pozornici, od sreće je čak i zaplakala. I dalje marljivo radi na karijeri, a prioritet joj je ipak škola.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mia Negovetic (@mia.negovetic) on

Ivan Dorian Molnar

Riječanin Ivan Dorian Molnar već više od godinu dana zaštitno je lice HRT-ova podnevnog Dnevnika i Vijesti u 17 sati. Rad mladog novinara i voditelja ubrzo je primijetila struka, ali i publika koja je prošle godine odlučila da Ruža za novo lice godine odlazi u Ivanove ruke. Nagradu je posvetio pokojnom komentatoru Hrvatskog radija Rijeka Koradu Vujnoviću koji ga je uveo u novinarske vode.

Foto: Davor Puklavec/Pixsell

Zrinka Grancarić 

U kategoriji novog lica godine Zrinka Grancarić Ružu je dobila 2016. godine. HRT-ova novinarka i urednica, unatoč svom dugogodišnjem stažu na javnoj televiziji, široj javnosti postala je poznata tek nakon Olimpijskih igara u Riju tijekom kojih je pratila jedrenje. Nedugo nakon toga u emisiji “Tema dana” pokazala je da jednako dobro kormilari i dnevnopolitičkim događajima. Ruža joj je bila dodatan vjetar u leđa i iznimno priznanje tim više što je te godine to bila i jedina Ruža koju je HTV ubrao.

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Jelena Pajić 

Voditeljica Jelena Pajić trenutačno je zaštitno lice RTL-ova informativnog programa, a svoj novinarski zanat prije RTL-a brusila je na javnoj televiziji. U ljeto 2014. godine pojavila se na malim ekranima u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”, a upravo je voditeljska uloga u jutarnjem programu HRT-a zaslužna za njezinu Ružu. – Tek sada trebam opravdati ovu nagradu i biti još bolja – kazala je ushićena Jelena nakon što je priznanje za njezin rad stiglo i u obliku prestižne cvjetne statue. Izrečeno je i opravdala jer je svojom profesionalnošću i nakon osvajanja Ruže nastavila osvajati gledatelje informativne emisije “RTL Danas”.

Foto: Petar Glebov/Pixsell
Pogledajte i gdje su danas i što rade biše prve dame TV-a. 

Ključne riječi

Komentara 1

SA
samoborka
09:51 17.02.2019.

Licima?? Bravo bre drugovi iz Vecernjef

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije