Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rekorderka

Upoznajte najstariju zlatnu retrivericu u povijesti: Proslavila je svoj 20. rođendan!

Goldheart Golden Retirver Rescue
25.06.2020.
u 13:23

Zlatni retriveri inače imaju životni vijek do 10 do 12 godina, ali ona je prešla sve rekorde.

Životni vijek zlatnih retrivera obično je 10 do 12 godina, ali August, zlatna retriverica iz Tennesseeja, postavila je rekord za najstarijeg zlatnog retrivera u povijesti i proslavila svoj 20. rođendan, prenosi Daily Mail. August je sa svojim vlasnicima Jennifer i Stevom Hetterscheidtom od svoje 14. godine, a zahvaljujući njihovoj brizi, uspjela je doživjeti ovaj nevjerojatan rođendan. Svoj 20. rođendan proslavila je sa svojim psećim prijateljima te je uživala u psećoj torti od mrkve. 

Bez obzira na godine, njezini vlasnici otkrivaju kako i dalje uživa u dnevnim šetnjama. Na tjednoj bazi dobiva dodatke prehrani i jede mješavinu mokre i suhe hrane, koja joj pomaže s problemima koje ima s bubrezima. 

Foto: Goldheart Golden Retirver Rescue

Nakon što je rođena 2000. godine, August je dva puta udomljena prije nego što je pronašla svoj stalni dom kod sadašnjih vlasnika. Sada uživa sa svojom obitelji, koja ima nekoliko mačaka i pasa, te ide na avanture s njima po cijeloj Americi. 

- Proživjela je ovoliko dugo zbog dobre genetike, ali i zbog Jennifer koja se uvijek brine o njoj i održava dobar odnos s njezinim veterinarom - objašnjava osoblje iz skloništa u kojem je August bila.

Dariju multipla skleroza nije spriječila da prehoda hodočašće od 600 km:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije