Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sele se u Poljsku, Švicarsku...

Ugrožen 'Made in Germany': Perjanice industrije sve više napuštaju Njemačku

01.05.2024.
u 22:29

Paradoksalno je što Miele proizvodnju seli u Poljsku ponajprije zbog visokih troškova energije u Njemačkoj, dok u Poljskoj većina energije – više od 60% – stiže iz ekološki neprihvatljivih elektrana na ugljen

Komentara 23

Avatar barba_arba
barba_arba
00:29 02.05.2024.

Bez daljnjega, da je to ubrzalo ”slom sistema” za 10-15 godina i zeleno-črvena koalicija koja u jeku krize gasi tri Intaktne NE. Samo mislin da je Njemačko propadanje počelo puno ranije. Društvo koje se temelji na radu i disciplini nee može preživjeti izumiranje domicilnog stanovništva. Francuska eventualno može, Njemačka ne.

EJ
ejStef
07:06 02.05.2024.

EU je totalno u banani, a to je naročito izraženo od kada gospodarsku politiku vodi dijete koje je napustilo školu i njena sljedba. Njemačka je na vrhu tog apsurda... Nije to samo seljenje proizvodnje u Poljsku, da bi Njemačke tvrtkee bile konkurentne na globalnom tržištu, proizvodnju već dugo ne pokreću u Njemačkoj, niti u EU, već najviše u Kini. U Kini Nijemci otvore godišnje više pogona nego su ukupno otvorili u EU zadnjih 20 godina... Ovo što sele u Poljsku, to je za tržište EU-a. Nešto što se proizvede u EU, teško da može biti konkurentno izvan granica EU-a, a dosta toga unutar EU-a se kupuje samo uz pomoć subvencija... Birokracija, zeleni, pretjerana socijala učinile su svoje, EU živi od trošenja unutarnjih zaliha i konstantnog povećanja nameta, dok na globalnom planu gospodarstvo sve više pada i zaostaje za Azijom i Amerikom.

V0
Vlaskoulicanec4.0
07:19 02.05.2024.

Kakve veze i a što struja u Poljskoj dolazi iz "ekološki neprihvatljivih" izvora??? Cijena je za industriju bitna. Uostalom i Njemačka je morala aktivirati gotovo sve elektrane na ugljen kada su genijalci zeleni isključili NE...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije