Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mljac!

RECEPT DANA Tako mekane i prozračne: Napravite souffle palačinke

shutterstock
03.05.2024.
u 09:30

Dolaze iz Japana, a savršeno idu uz razne namaze, voće ili šlag.

Mekane, ukusne, prozračne i jednostavne - sve su to souffle palačinke. Dolaze iz Japana, a savršeno idu uz razne namaze, voće ili šlag. Sastojci su slični običnim palačinkama, a najveća je razlika što se kod ovih odvajaju bjelanjci od žumanjaka te se radi čvrsti snijeg. Uživajte! 

Sastojci: 

  • 30 g glatkog brašna
  • 20 ml mlijeka
  • 2 jaja
  • 25 g šećera
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • Ekstrakt vanilije

VEZANI ČLANCI: 

Priprema: Odvojiti bjelanjke od žumanjaka, od bjelanjaka umutiti čvrsti snijeg uz polagano dodavanje šećera. Umutiti žumanjke s ekstraktom vanilije, mlijekom i brašnom, pazeći da nema grudica. Umiješajte pažljivo bjelanjke špatulom odozgo prema dolje. Pecite palačinke u tavi koja se ne lijepi s 2 žličice vode, a zatim pokrijte poklopcem i pecite 3/2 minute. Okrenite ih i pecite još 2 minute.

Znate li što treba dodati u smjesu za palačinke da uvijek ispadnu savršene?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije