Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bolje raspoloženje

Viralna TikTok teorija o ‘tri pića’: Mogla bi vam poboljšati dan!

Shutterstock
03.05.2024.
u 14:30

Svaki napitak u ovoj teoriji služi različitoj svrsi

Teško je ostati hidriran tijekom dana, a pogotovo kada radite pa ne stignete niti misliti na to. Na TikToku korisnici pokušavaju pronaći načine kako ove zadatke učiniti lakšim i radosnijim. Jedna od takvih metoda koja je nastala 2019. sada doživljava preporod: teorija o tri pića. Ovdje je sve što trebate znati o trendu i, što je najvažnije, kako ga sami isprobati, piše Reader's Digest. 

 

Što je teorija tri pića? Teorija o tri pića je ideja da biste trebali imati tri različita pića kod sebe - a posebno na radnom stolu - u svakom trenutku. Svaki napitak u ovoj teoriji služi različitoj svrsi: "kofein, ublažava hidrataciju". U tu svrhu, stalni napitak u ovoj čarobnoj kombinaciji uvijek je neki oblik vode, drugi napitak je neka vrsta pojačivača energije, a treći je nešto što vam donosi malo radosti - poslastica za radno vrijeme.

VEZANI ČLANCI:

 

Tko je autor teorije o tri pića? Čini se da je Amanda Mull, autorica Vanity Faira, bila prva mainstream kreatorica sadržaja koja se pozabavila ovim trendom još 2019. u članku pod nazivom "Uvijek pijte tri pića". Ali ponovno oživljavanje na TikToku uvelike je posljedica videa Wilsona Pendletona (@sophiawpendleton), komičara koji je objavio o ovom trendu još 2021.

U svom TikToku objašnjavaju da je "pijenje tri tekućine odjednom ono čemu biste trebali težiti". "U tim trenucima osjećam se kao da imam sve. Živim veliko i ja sam mali princ", našalio se Wilson. Trend tri pića također se popularizirao na TikToku zahvaljujući Anniki Hansteen-Izora (@annikaizora). U svom videu prikazuje sebe kako skuplja "malu vojsku napitaka za emocionalnu podršku". Njezin video nastao je 2022. godine i uvelike je zaslužan za popularizaciju izraza "pića za emocionalnu potporu".

Koja su pića najbolja? Ako i sami želite isprobati trend tri pića, prilagodba je ključna. Zapravo se radi o stvaranju kolekcije pića koja nude malu dozu užitka, posebno tijekom radnog dana, pa razmislite koja vam pića to postižu. Za element "hidratizacije" odaberite neku vrstu vode. To može biti obična voda iz slavine, ali može biti i neka voda s okusom. Odaberite nešto što će vas potaknuti na pravilnu hidrataciju.

GALERIJA: Sedam razloga zašto biste trebali piti kavu! 

1/10

Drugi napitak za "kofeinizaciju" može biti bilo što, od matche do Red Bulla. Pokušajte odabrati napitak koji vam daje energiju i koji vas neće ostaviti tjeskobnim. Kava je, naravno, klasičan izbor.

Pri odabiru trećeg pića usredotočite se na nešto što vam zvuči ugodno. "Ublažavanje" bi moglo značiti smirivanje određene bolesti, poput uznemirenog želuca čajem od riže ili emocionalne iscrpljenosti ispijanjem milkshakea. Treće piće je vaša osobna preferencija, odnosno prilika za malo užitka usred užurbanog radnog dana. Stoga pokušajte odabrati poslasticu za sebe, bio to fini organski sok ili nešto drugo. Oboje se računa.

Znate li da vam kava može pomoći pri mršavljenju? Ovo su tri ključne dobrobiti

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije