Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliki petak

Brancin na ječmu s povrćem jelo je s kojim ćete dostojno privesti kraju korizmeni post

Tatjana Miletić/MyTastyPot
02.04.2021.
u 06:57

Ovaj jednostavan recept u kojem se ječam tako divno sljubio s povrćem kao prilog brancinu, posudili smo od gastroblogerice čiji recepti garantirano oduševljavaju. Uživajte!

Za ovo jelo trebali biste savladati vještinu filetiranja ribe ili zamolite u ribarnici da taj dio posla odrade umjesto vas. Sigurni smo da će imati veliku gužvu, ali imate li sreće možda vam iziđu u susret. Uživajte u ovom divnom receptu Tatjane Miletić, autorice bloga MyTastyPot.

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Brancin na ječmu s povrćem

Sastojci:

1 brancin oko 450 g

30 g ječma

1/2 paprike

1/2 tikvice

1 manja mrkva

sol

papar

Dresing:

1 žličica senfa

2 žlice maslinova ulja

nekoliko kapi limuna

Priprema:

Brancin filetirajte, a od ostataka napravite riblji bujon. Ječam dobro operite i ostavite ga u vodi preko noći. Sutradan je dovoljno da ga kuhate oko 20 minuta, a zatim ga procijedite (možete ga kuhati i bez namakanja, ali duže). Povrće prvo nasjeckajte na što sitnije kockice, zatim ga pirjajte na maslinovu ulju i pred kraj dodajte kuhani ječam i sve zajedno pirjajte još nekoliko minuta. Dok pirjate povrće, u grill tavi ispecite filet brancina koji ste prethodno začinili solju i paprom. Kada servirate, povrće i ječam možete staviti u modlice, a možete ga i "pobacati" po tanjuru. Preko stavite pečeni filet brancina i sve upotpunite dresingom, možete ga prezentirati u obliku točkica po tanjuru ili ga jednostavno prelijte preko ribe.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije