Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Savršenstvo

Na blogu 'Vilicom kroz Hrvatsku' imaju najbolji recept za škampe na buzaru - morate ga isprobati!

Kasandra Draganić/Vilicom kroz Hrvatsku
27.06.2020.
u 07:47

Ovaj recept Kasandra Draganić odabrala je za magazin Slano & slatko, a kaže da je Ribafish po stručne savjete otišao kod velikog chefa Raula Lajtmana koji mu je odao svoju tajnu bogate buzare.

Uz škampe na buzaru možete poslužiti palentu ili tjesteninu, no tim bloga "Vilicom kroz Hrvatsku" odlučio se ispeći focacciu koju je najbolje toćati u preostali umak na tanjuru. Evo i recepta!

Foto: Kasandra Draganić/Vilicom kroz Hrvatsku

Škampi na buzaru: najbolji recept za najpoznatije tradicionalno hrvatsko jelo

Sastojci:

1 kg škampa za buzaru

2 ljutike

5 češnja češnjaka

Pola vezice peršina

Maslinovo ulje

1 dcl prošeka

4 dcl bijelog vina

2 velike rajčice

Žlica koncntrata od rajčice

Sol, papar

Foto: Kasandra Draganić/Vilicom kroz Hrvatsku

Priprema:

Na maslinovu ulju zažutite sitno sjeckanu ljutiku. Dodajte joj sitno sjeckani češnjak te promiješajte nekoliko puta. Ulijte prošek i pustite da provrije. Škampima odvojite glave s kliještima od repova te na luk i prošek ubacite samo gornji dio. Glave i kliješta dat će bogat umak, a odvajanjem repova spriječit ćemo da se prekuhaju. Glave zavrtite nekoliko minuta samo na luku, a zatim dodajte vino. Opet zavrtite te dodajte sitno sjeckanu oguljenu rajčicu i žlicu koncentrata od rajčice. Pustite da kuha dvadesetak minuta te 3-4 minute prije kraja dodajte repove škampi koje ste odvojili. Posolite i popaprite, ako želite, dodajte mediteranske začine (bosiljak, ružmarin…), no u našem će slučaju biti dovoljan i sitno sjeckani peršin.

Komentara 1

Avatar EtTore
EtTore
16:07 27.06.2020.

Cackalicom! Di su turisti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije