Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaslužili ste

Sladoled od ruma s brusnicama i čokoladom samo je korak do osjećaja potpunog blaženstva

Sandra Šimunović/Pixsell
27.05.2022.
u 06:58

Ovaj predivan kremasti sladoled pripremio nam je mladi pastry chef Krešimir Bonačić, a recept dijelimo s vama. Upotrijebite ga već danas i uživajte u sreći koja će vas obuzeti dok jedete ovu poslasticu.

Nema ništa finije od mrzlih slastica, a ovaj sladoled s rumom, Krešimirova je interpretacija poznate talijaske slastice crema reggina, uživajte!

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Sladoled od ruma s brusnicama i čokoladom

Sastojci:

250 ml slatkog vrhnja

250 ml mlijeka

2 žumanjka

150 g šećera

8 g kukuruznog škroba

5 žlica ruma

1 žličica ekstrakta vanilije

60 g sušenih brusnica + 4 žlice ruma

100 g čokolade sjeckane na kockice

1/2 žličice praha od malina, po želji

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Priprema:

Slatko vrhnje i mlijeko stavite u lončić. U zdjeli pjenjačom istucite žumanjke s 2 žlice šećera (od 150 g šećera) do kremaste strukture. Dodajte kukuruzni škrob, rum i ekstrakt vanilije te ih lagano pomiješajte sa žumanjcima. Ostatak šećera dodajte u lončić sa slatkim vrhnjem i mlijekom. Nad laganom vatrom zagrijte do vrenja, umiješajte smjesu od žumanjaka i nastavite miješati dok se smjesa lagano ne zgusne. Maknite s vatre (po želji dodajte prah od malina zbog boje sladoleda). Pustite da se smjesa ohladi na sobnu temperaturu, a zatim prebacite u hladnjak na otprilike sat vremena. Sušene brusnice stavite u zdjelicu s nekoliko žlica ruma da lagano nabubre. Kada se smjesa ohladila u hladnjaku, prebacite u zdjelu aparata za sladoled koja se preko noći hladila u frizeru (ili u zamrzivač uz povremeno miješanje). Pustite da se miješa dok se ne formira kremasti sladoled, a zatim ubacite brusnice i komadiće čokolade. Prebacite u posudu u kojoj ćete držati sladoled i ohladite još minimalno sat vremena prije serviranja.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Komentara 1

MO
montello
15:07 27.05.2022.

Obozavam ovakve sladolede

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije