Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Hrvatski poduzetnici rame uz rame s najboljima na svijetu

EY Poduzetnik godine
Foto: Promo
1/3
28.10.2019.
u 16:53

Posljednjih pet godina, program EY Poduzetnik godine prepoznaje, predstavlja i nagrađuje uspješne poduzetnike

Posljednjih se godina o hrvatskim inovatorima, tehnološkim vizionarima, poljoprivrednicima s idejom, sposobnim i uspješnim poduzetnicima govori sve više. Njihovi proizvodi, inovacije i tehnologije odlaze u različite dijelove svijeta, a neki od njih za svoj su uspjeh nagrađeni titulom EY Poduzetnik godine. Program koji revizorsko-konzultantska kuća provodi već više od 30 godina i to u 60 zemalja svijeta, u Hrvatskoj se odvija već pet godina, a ove jeseni je krenuo u šesto izdanje. Prijave traju do 8. studenoga, a moguće su isključivo putem digitalne platforme programa.

Pet godina nagrađivanja najuspješnijih domaćih poduzetnika

Posljednjih pet godina, program EY Poduzetnik godine prepoznaje, predstavlja i nagrađuje uspješne poduzetnike. Prve godine bili su to Zoran Vučinić i Alan Sumina iz Nanobita, godinu kasnije Đuro Horvat iz Tehnixa, treće godine društvu se pridružio Marko Pipunić iz Žita, a posljednja dva izdanja pod svjetla reflektora dovela su čelnog čovjeka Rimac automobila, Matu Rimca i vodnjanski trojac iz Infobipa. Na svjetskoj završnici u Monacu, gdje se svake godine okupljaju svi nacionalni pobjednici, poduzetničke priče hrvatskih predstavnika nisu nikoga ostavile ravnodušnima.

Foto: Arena Hospitality Group

Svaki je rezultat na globalnom izazovnom tržištu vrijedan nagrade i priznanja

Ove su godine u lipnju u Monaco otputovali braća Silvio i Roberto Kutić te Izabel Jelenić, ljudi koji stoje iza ideje i uspjeha tvrtke Infobip. Titula EY Svjetskog poduzetnika godine tada je pripala Amerikancu Bradu Keywellu, čelnom čovjeku tvrtke Uptake Technologies Inc. Keywell, koji se bavi softverskim rješenjima i prediktivnom analitikom, najboljim je proglašen u konkurenciji 57 nacionalnih pobjednika iz 47 zemalja svijeta. Pobjednici iz Infobipa su u osvrtu na svoj boravak u Monacu i na cijelo iskustvo s programom EY Poduzetnik godine komentirali: „Osnivajući Infobip vjerovali smo da su pred nama velike stvari, a jedan od većih uspjeha je svakako proglašenje hrvatskim EY Poduzetnicima godine, a zatim dolazak na svjetsku završnicu. Proteklih smo dana svjedočili zaista iznimnim poslovnim pričama, a pobjednička nas je posebno nadahnula. Čestitamo kolegama jer svaki je rezultat na globalnom izazovnom tržištu vrijedan nagrade i priznanja, a mi znamo koliko je truda i predanog rada potrebno za uspjeh“.

Foto: Arena Hospitality Group

Različite ideje, sasvim drugačije priče spojene istim vrijednostima i načelima

S pozitivnim iskustvom iz Monaca vratio se i Mate Rimac, koji je Hrvatsku predstavljao kao EY Poduzetnik godine 2017.. „Iskustvo je neponovljivo i neopisivo. Upoznajete ljude koji zapošljavaju desetke tisuća ljudi, rade nevjerojatne stvari i na svakom koraku upoznajete ljude s kojima imate priliku sklopiti nove dogovore, partnerstva i poslove“, prisjetio se Rimac po povratku iz Monaca. Mate je bio jedan od 56 poduzetnika iz 46 zemalja koji su se natjecali za prestižnu titulu kada je Svjetskim EY Poduzetnikom godine proglašen Brazilac Rubens Menin, osnivač i vlasnik građevinske tvrtke MRV Engenharia. Rubens je uspio gradnjom stambenih objekata za osobe s nižim primanjima. Dvije različite ideje, dvije sasvim drugačije priče, ali spojene istim vrijednostima i načelima – inovativnim idejama i predanim radom stvoriti dodatnu vrijednost koja će biti na korist široj zajednici i unaprijediti svakodnevni život i promijeniti društvo.

Tko će biti šesti?

Ove će godine naših pet EY Poduzetnika godine, uz stalne članove žirija, Emila Tedeschija, Nenada Bakića i Sašu Cvjetojevića, tražiti novu uspješnu i inspirativnu priču hrvatskog poduzetništva.

Tko će postati šesti Hrvatski EY Poduzetnik godine, otputovati u Monaco i predstaviti svoju priču na svjetskoj pozornici, saznat ćemo u ožujku iduće godine na svečanoj završnici. Program se ove godine održava pod pokroviteljstvom Američke gospodarske komore u Hrvatskoj, Hrvatske udruge poslodavaca, sponzorstvom Interkapital Grupe i Wiener osiguranja Vienna Insurance Group te generalnim sponzorstvom Raiffeisen banke.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije