Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USUSRET USPJEHU

Rastom, investicijama i podrškom doprinosimo razvoju domaćeg poduzetništva

Viktor Pavlinić, predsjednik Uprave Tele2
06.03.2020.
u 14:56

U Hrvatskoj se šesti put zaredom održava izbor za EY Poduzetnika godine. Razgovarali smo s Viktorom Pavlinićem, predsjednikom Uprave Tele2, tvrtke koja niz godina kao sponzor podržava ovaj program

Kako ste se odlučili podržati hrvatsko izdanje programa EY Poduzetnik godine? Koji su po vama, kao dugogodišnjem partneru, najveći benefiti i vrijednosti ovog programa?
Najveća vrijednost je svakako isticanje pozitivnih primjera jer time ukazujemo da je poslovni uspjeh u Hrvatskoj itekako moguć. To je posebno važno naglašavati mladim talentima koji možda preispituju domaću društvenu klimu. Podržavam želju za međunarodnim iskustvom i znanjem, ali uspješni poduzetnici stalno moraju pokazivati primjerom da možemo graditi dobar poduzetnički okvir koji se onda prelijeva na razvoj društva. Posebno me veseli da od postojanja nagrade na pozornici često vidimo predstavnike tvrtki koje su uspjeh izgradile na najmodernijim tehnološkim rješenjima čime su pokazale koji način razmišljanja i upravljanja donosi konkretne prednosti toj kompaniji, ali i zajednici u kojoj posluju.  

Na koje sve načine velika tvrtka poput Tele2 može doprinijeti i doprinosi razvoju poduzetništva u Hrvatskoj?
Taj doprinos možemo gledati iz dva kuta. Jedan je naš interni rast prema kojem smo 2019. zaključili s 375 zaposlenika što je povećanje od 38 posto u odnosu na kraj 2018. godine. Također, investirali smo 166 milijuna kuna, a to je 80 posto više nego godinu ranije. Poslovnu smo godinu završili s rastom svih ključnih pokazatelja koji ujedno znače da smo napravili iskorak za korisnike, zaposlenike i poslovne partnere. Primjerice, rast investicija se najvećim dijelom odnosi na nadogradnju mreže na 4G+ standard, čime smo korak bliže 5G mreži, ali i ulaganje u širenje i modernizaciju prodajnih mjesta, novi i moderno opremljen središnji ured kompanije te u unapređenje digitalnih kanala interakcije s korisnicima.

Od samog dolaska na hrvatsko tržište uveli smo niz revolucionarnih promjena u korist krajnjih korisnika

S druge strane, naše poslovanje je također usmjereno na razvoj poduzetništva.  Nedavno smo tako predstavili Fiskalku kao inovativno fintech rješenje za digitalizaciju malih i srednjih poduzetnika. Digitalizacija poslovnih procesa osnova je njihova uspješnijeg poslovanja, a time i ukupnog gospodarskog rasta, s obzirom na izniman udio malih i srednjih poduzetnika u hrvatskoj ekonomiji. Na isti način su i naše investicije u razvoj mreže i infrastrukture doprinos rastu gospodarstva jer je stabilna i brza mreža preduvjet za digitalnu transformaciju tvrtki.

Koji su idući koraci Tele2 na strateškom putu rasta i razvoja? Koji trendovi, inovacije i usluge će obilježiti nadolazeće razdoblje poslovanja?
Vjerujem da će 5G i dalje ostati ključna tema u telekom industriji, pa tako i za Tele2. Od samog dolaska na hrvatsko tržište smo uveli niz revolucionarnih promjena u korist krajnjih korisnika. Prvi smo na tržištu omogućili neograničene razgovore, a zatim i neograničeni internet na mobitelima. Tako će naša poslovna strategija i dalje ostati praćenje potreba korisnika kako bi uvijek napravili korak više i ponudili im još veću vrijednost za njihov novac.

Sadržaj je omogućio EY

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije