Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Tko će nakon Infobipa predstavljati hrvatsko poduzetništvo u Monacu?

EY Poduzetnik godine
Foto: Promo
1/3
17.10.2019.
u 15:31

Priliku postati novi, šesti hrvatski EY Poduzetnik godine i predstaviti svoju priču na svjetskoj završnici u Monacu, imaju domaće poduzetnice i poduzetnici koji se prijave ili koje drugi nominiraju putem digitalne platforme programa EY Poduzetnik godine

Kao pobjednici posljednjeg izdanja programa EY Poduzetnik godine, Silvio i Roberto Kutić te Izabel Jelenić iz vodnjanske tvrtke Infobip pridružili su se odabranom društvu uspješnih domaćih poduzetnika koji su predstavljali Hrvatsku u lipnju ove godine na svjetskoj završnici programa u Monacu. Tada je u iznimnoj konkurenciji 57 nacionalnih pobjednika iz 47 zemalja svijeta, novim EY Svjetskim poduzetnikom godine proglašen Brad Keywell, čelni čovjek tvrtke Uptake Technologies Inc. Uptake se bavi softverskim rješenjima i prediktivnom analitikom te na inovativan način analiziraju podatke iz senzora na industrijskim strojevima i opremi, a zatim koriste znanstvene modele za predviđanje problema prije nego se pojavi.

Trojac Infobipa
Foto: Arena Hospitality Group

Iako je Infobipu tada izmaknula titula svjetskog EY Poduzetnika godine, njihov rad i uspjeh ostavio je dubok dojam na svjetske kolege. „Osnivajući Infobip vjerovali smo da su pred nama velike stvari, a jedan od većih uspjeha je svakako proglašenje hrvatskim EY Poduzetnicima godine, a zatim dolazak na svjetsku završnicu. Proteklih smo dana svjedočili zaista iznimnim poslovnim pričama, a pobjednička nas je posebno nadahnula. Čestitamo kolegama jer svaki je rezultat na globalnom izazovnom tržištu vrijedan nagrade i priznanja, a mi znamo koliko je truda i predanog rada potrebno za uspjeh“, poručili su predstavnici Infobipa nakon proglašenja novog svjetskog EY Poduzetnika godine.

Kako do Monaca?

Priliku postati novi, šesti hrvatski EY Poduzetnik godine i predstaviti svoju priču na svjetskoj završnici u Monacu, imaju domaće poduzetnice i poduzetnici koji se prijave ili koje drugi nominiraju putem digitalne platforme programa EY Poduzetnik godine. Prijave za sudjelovanje u šestom domaćem izdanju traju do 8. studenoga, a budući hrvatski EY Poduzetnik godine bit će odabran od strane nezavisnog žirija i proglašen u ožujku iduće godine.

Jedinstveni proces izbora

Važnost ovoj nagradi i programu daje i činjenica da žiri redom čine uspješni poduzetnici. Tako poduzetnici biraju poduzetnike, prepoznaju njihove vrijednosti, kao i izazove s kojima su se uspješno suočili u razvoju svog poslovanja. I ove godine odluku o EY Poduzetniku godine donijet će žiri kojem je od prvog hrvatskog izdanja na čelu Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic Grupe. Uz njega, u radu žirija od početka sudjeluju i uspješni poduzetnici i investitori Nenad Bakić i Saša Cvetojević. Kako se žiriju svake godine priključuje pobjednik prethodnog programa, Alanu Sumini, Đuri Horvatu, Marku Pipuniću i Mati Rimcu ove se godine pridružio Silvio Kutić.

Roberto Kutić, Silvio Kutić, Izabel Jelenić i Berislav Horvat
Foto: Arena Hospitality Group

Uspjeh predstavlja više od financijskih rezultata

Već više od 30 godina, koliko revizorsko-konzultantska tvrtka EY provodi program koji se do danas proširio na više od 60 zemalja svijeta, nagrađuju se oni koji su svoju ideju uspjeli pretvoriti u uspješno i dinamično poslovanje te tako doprinijeli razvoju gospodarstva. Imajući to na umu, žiriju ni ove godine neće biti lako donijeti odluku o najboljem. No, zahvaljujući jednakim uvjetima za sve sudionike koje jamče globalni kriteriji ocjenjivanja, svi prijavljeni poduzetnici imaju jednake šanse za put u Monaco.

Ovogodišnji se program održava pod pokroviteljstvom Američke gospodarske komore u Hrvatskoj i Hrvatske udruge poslodavaca, sponzorstvom Interkapital Grupe i Wiener osiguranja Vienna Insurance Group te generalnim sponzorstvom Raiffeisen banke.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije