Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EY PODUZETNIK GODINE

Priznanje pozitivnim i uspješnim pričama važnije je nego ikad

Jasminka Horvat Martinović, predsjednica Uprave Wiener osiguranja
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/3
11.11.2020.
u 12:23

U ovim neizvjesnim vremenima, uspješni poduzetnici svima nam trebaju biti inspiracija

Uoči šestog hrvatskog izdanja EY Poduzetnik godine, o prilagodbi poslovnih aktivnosti, zahtjevima tržišta osiguranja i podršci razvoju poduzetništva razgovarali smo s Jasminkom Horvat Martinović, predsjednicom Uprave Wiener osiguranja.

Ovu je godinu u značajnoj mjeri obilježila situacija s epidemijom te prilagodba brojnih poslovnih aktivnosti novonastaloj situaciji. Digitalizacija, razvoj novih proizvoda te promjene navika potrošača izazov su s kojim se susreću brojne tvrtke. Na koji ste način odgovorili na navedene okolnosti i kakve trendove očekujete u razdoblju pred nama?

Foto: Wiener osiguranje

Ovo je period intenzivnih globalnih promjena u kojem još više do izražaja dolaze korporativne vrijednosti kompanija, kao što je u našem slučaju otvorenost prema promjenama. Iako nas je na početku novonastala situacija sve iznenadila, inicijalni test smo uspješno položili i pokazali da zaista i živimo naše korporativne vrijednosti. Od samog početka krize, osigurali smo otvorenu i kontinuiranu komunikaciju sa svim dionicima – kako sa zaposlenicima, tako i s klijentima i poslovnim partnerima. Spremno smo odgovorili na sve izazove te smo kroz, transparentan i prije svega ljudski pristup, pružili potrebnu zaštitu te smo opravdali dobiveno povjerenje. Unatoč padu cjelokupnog tržišta, tijekom cijele godine ostvarujemo odlične prodajne rezultate te smo iznimno ponosni što i u ovim nepredvidivim vremenima, uspjevamo ne samo zadržati stabilnost, već i ostvariti rast. U periodu koji je pred nama i dalje ćemo biti fokusirani na pružanje vrhunske usluge uz brigu za sigurnost i zdravlje naših zaposlenika, klijenata i partnera. Dobar dio tih procesa odnosit će se i na digitalizaciju poslovanja, koja je i prije pandemije, bila jednim od naših ključnih strateških fokusa.

EY Poduzetnik godine, program kojeg podupirete kao sponzor, i ove je godine privukao značajan broj kandidata. Koliko ste u vašoj poslovnoj politici usmjereni razvoju poslovanja upravo s poduzetnicima te koji su to alati i usluge koje pružate poduzetnicima u podrški njihovom neometanom i sigurnom poslovanju?

Veseli me što sve veći broj poduzetnika prepoznaje Wiener osiguranje kao pouzdanog poslovnog partnera. Osim osiguranja poslovanja u vidu građevinskog objekta, opreme i robe, poduzetnici su svjesni da i njihova odgovornost prema trećim osobama može uzrokovati velike neplanirane financijske izdatke, rizike ugrožavanja tijela trećih osoba  i imovine te gubitka prihoda, bilo da se radi o poslovnim partnerima, kupcima proizvoda, posjetiteljima tvrtke ili vlastitim djelatnicima. Vjerujem kako će svaki odgovorni poduzetnik i menadžer prepoznati koliko je važno zaštititi se u aspektu vlastite odgovornosti – čak i kada nisu direktno uzrokovali štetni događaj, njihova je odgovornost krovna u takvim situacijama.

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL - Ilustracija

Koji su prema vašem mišljenju ključni benefiti i vrijednosti programa EY Poduzetnik godine, a zbog kojih ste kao partner projekta isti podržali svojim uključivanjem?

Osobno smatram da premalo pažnje pridajemo pozitivnim i uspješnim pričama, a ovo je jedan od projekata koji zaista predstavlja ono najbolje od poduzetničke Hrvatske. EY Poduzetnik godine hvalevrijedna je inicijativa koja pruža globalno priznanje uspješnim poduzetnicima diljem svijeta te nam je iznimno drago da ju i ove godine imamo prilike podržati. U ovim neizvjesnim vremenima, uspješni poduzetnici svima nam trebaju biti inspiracija te mi je veliko zadovoljstvo što je i Wiener osiguranje dijelom ove uspješne i inspirativne priče.

U svakodnevnom poslovanju susrećete se s brojnim poduzetnicima. Što je po vašem mišljenju ključna karakteristika samih poduzetnika i po čemu se ističu oni najbolji među njima?

Rekla bih da su hrabrost, snalažljivost i spremnost na promjene karakteristike koje krase sve one koji su poduzetništvo odabrali kao svoj poziv, a da se najbolji među njima ističu predanošću te inovativnim i pozitivnim pristupom koji im pomaže da se spremno nose sa svim izazovima. Uspješni poduzetnici velika su motivacija te nas posebno veseli kada među najuspješnijima prepoznamo upravo naše dugogodišnje partnere i klijente uz čije smo poslovanje bili od samih početaka.

Sadržaj nastao u suradnji sa EY

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije