Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
(bes)korisni?

Zasjedaju jednom godišnje, prime naknadu, a gotovo da ih se ne sluša

Tramvaj javni prijevoz
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
07.05.2014.
u 14:42

Devet članova Vijeća za zaštitu potrošača teoretski može predložiti niže cijene prijevoza, no konačnu odluku ionako donosi gradonačelnik

Iako je osnovano još 2003. godine, zbog zakonskih promjena ponovo je aktualizirano i uspostavljeno Vijeće za zaštitu potrošača na čijem je čelu Mirjana Jevrić, iz Gradskog ureda za prostorno uređenje i izgradnju Grada.

Riječ je o pukoj formalnosti osnivanja još jednoga tijela u kojem će devet članova tek izražavati mišljenja o pravima i obvezama potrošača u vodoopskrbi i odvodnji, obavljanju dimnjačarskih poslova, prijevozu putnika u javnom prometu, kao i u prikupljanju miješanog i biorazgradivog komunalnog otpada, bez izravnog kontakta s krajnjim korisnicima.

I dok članovi vijeća primaju naknadu za svaku sjednicu, koja se održava jednom godišnje, njihovo mišljenje ne mora značiti baš ništa – konačnu odluku, uz ili bez njih, ionako će donijeti gradonačelnik Milan Bandić.

>>Potrošači u RH prerijetko traže zaštitu na sudu

Komentara 7

SO
Sonet
18:09 07.05.2014.

Bože,zašto sam rođen u ovoj tzv.državi zašto, koja sramota ajme meni....bježati odavde je jedina alternativa.

LU
lutomirski
17:30 07.05.2014.

ovo je zasmijati, ali sve je tako u toj drzavi,isto tako kao sindikati ,neznam zasto su oni dobri,isto se placa clanarina anista od toga, puno takvih stvari je bezvezno u toj drzavi, ali svi sute, ja mislim i dalje ce sutiti...

ST
strsljen2013
19:54 07.05.2014.

Kadija te tuži, kadija te sudi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije