Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HIPODROM

Zagrepčani uživaju na konjičkom turniru ususret 300. obljetnici Sinjske alke

konjički turnir
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/9
09.05.2015.
u 17:19

Za kraj turnira oko 18 sati Denis Gugić obući će se se u alkarsku nošnju

Zagrepčani danas na Hipodromu mogu uživati na cjelodnevnom konjičkom turniru koji se održava u čast hrvatskih branitelja i ususret 300. obljetnici Sinjske alke. Pod budnim okom Denisa Gugića, prošlogodišnjeg slavodobitnika 299. Alke održava se nekoliko natjecanja za različite kategorije.

- Ovo je jedina sportska disciplina u kojoj se zajedno natječu muškarci i žene, a žene prevladavaju s čak 80 posto natjecatelja - kazao je Gugić. Dodao je da je svibanj mjesec branitelja pa je i Konjički klub Edek, uz pomoć Kluba Sinjana, Viteškog alkarskog društva i Gradskog ureda za branitelje organizirao ovaj turnir na kojem sudjeluju jahači iz svih konjaničkih klubova iz Hrvatske. I dok su natjecatelji odmjeravali snage, okupljeni građani uživali su u sinjskim delicijama. Jeli su se uštipci, panceta, pršut, sir i drugo. Organiziran je i nagradni kviz o poznavanju Sinjske alke, lutrija s nagradnim motivima Alke, likovne radionice za djecu na temu Alke, a djeca su mogla besplatno zajahati i ponija.

- Sjajno je. Lijepi su i koji i djevojke koje ih jašu, a lijep je i dan pa je idealno za provesti ga u ovakvom okruženju - kazali su studenti Ivica Galin i Slaven Orić.

Za kraj turnira oko 18 sati Denis Gugić obući će se se u alkarsku nošnju i zajahati konja također obučenog u svečanu alkarsku opremu kako bi Zagrepčanima još jednom u njihovom gradu pokazao kako izgleda pravi Alkar.

>> U filmu o Sinjskoj alki i bitki iz 1715. glume pravi alkari i svi su morali pustiti brkove

>> U Veneciji pronađen najstariji izvještaj branitelja. Grad je napalo 76.000 Turaka

Komentara 1

Avatar nijeminišta
nijeminišta
13:52 11.05.2015.

bilo bi zanimljivo da ste napisali koliko to zagrepčana uživa u ovom turniru - 12 ili 14???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije