Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DUŽA RUTA

Zagreb maraton od 2015. do Dugog Sela

maraton
Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
14.10.2014.
u 16:00

Organizirat će se i utrka za najmlađe od Trga bana Jelačića do Mesničke ulice, utrkivat će se vrtićanci

Pedeset posto veće nagrade za pobjednike, maraton beba, ali i nova ruta trčanja ono je što sljedeće godine očekuje sve one koji će se prijaviti na 24. Zagreb maraton. Najavio je to jučer gradonačelnik Milan Bandić koji će i sam, rekao je, sljedeće godine trčati maraton.

–Grad smo presjekli na pola i to je građanima stvorilo probleme. Zato ćemo napraviti rutu koja će ići do Dugog Sela i nećemo više startati s Trga - objasnio je Bandić te rekao kako će Zagreb postati i prvi grad u svijetu koji će imati utrku za najmlađe. Od Trga bana Jelačića do Mesničke ulice utrkivat će se vrtićanci, dok će ih roditelji bodriti duž Ilice. Ove je godine, istaknuo je Marko Jakopović, predsjednik Hrvatskog atletskog saveza, utrke trčao rekordan broj ljudi.

>>Održan 23. Zagreb maraton

Komentara 2

MA
maxxxx
18:14 14.10.2014.

jel to hrvatski ili engleski, jel zagreb maraton ili zagreb marathon ili zagrebacki maraton?

IK
i.k.
11:15 15.10.2014.

Sramota! Sve svjetske metropole ponose se svojim maratonima i nastoje voditi utrke kroz najljepše dijelove grada i kroz one gdje bi se moglo skupiti najviše navijača. Na taj način se promiče turizam i zdravi način života. Samo kod nas sekod nas se želi gurnuti sve na periferiju zato što je problem na 5 sati zatvoriti promet, i to nedjeljom! Nisam protiv da se ruta modificira, posebno dio kroz Dubravu koji bi po mom mišljenju mogao ići avenijom Gojka Šuška uz još neke sitne izmjene po centru da se dobije potrebna kilometraža. Ja sam amater koji svake godine trči samo jednu utrku, i to je Zagrebački maraton (42k). Ukoliko se ruta premjesti iz centra i ja ću kao i mnoge kolege maratonci trčati u Ljubljani gdje je maraton odlično organiziran i gdje nije problem što se zatvara promet u centru grada. Do sada nisam želio ići jer sam bio ponosan na Naš maraton. Lijepi pozdrav!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije