Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na Svačićevom trgu

Zagreb iduće godine dobiva židovski vrtić 'Davidove zvjezdice'

vrtić
Marko Lukunić/PIXSELL
16.08.2013.
u 09:11

'Želimo da naš vrtić bude mjesto radosnog življenja i učenja djece i odraslih. Nastojimo pripremiti bogato i poticajno prostorno materijalno okruženje u kojem dijete ima priliku kontinuirano učiti čineći i tako razvijati svoje kompetencije'

Holistički pristup, poticanje cjelovitog razvoja djeteta, konstruktivizam – stvaranje poticajnog okrzuženja koje djetetu omogućuje slobodan izbor usklađen s njegovim sposobnostima, interesima i mogućnostima, glavna su teorijska polazišta koja će se primjenjivati u 10- satnom dnevnom programu za najmlađe u židovskom vrtiću i jaslicama Davidove zvjezdice.

Vrtić je u osnivanju i trebao bi dobiti prostor u sklopu židovske škole na Svačićevom trgu. Na službenim stranicama Zajednice piše kako će djeca moći koristiti mnoštvo različitih materijala koji podupiru proces njihova prirodnog učenja. Materijali su smješteni u centre aktivnosti koji, poticajno opremljeni, potiču istraživačke aktivnosti djece i njihovu simboličku igru.

\"Želimo da naš vrtić bude mjesto radosnog življenja i učenja djece i odraslih. Nastojimo pripremiti bogato i poticajno prostorno-materijalno okruženje, u kojem dijete ima priliku kontinuirano učiti čineći i tako razvijati svoje kompetencije. U našem vrtiću djeca mogu koristiti mnoštvo različitih materijala koji podupiru proces njihova prirodnog učenja. Materijali su smješteni u centre aktivnosti koji, poticajno opremljeni, potiču istraživačke aktivnosti djece i njihovu simboličku igru. Podupiremo dječju autonomiju, samoorganizirane i samoinicirane aktivnosti, slobodan odabir aktivnosti i suigrača (različiti centri aktivnosti, interakcija djeteta kroz prostor, otvorena vrata, igra i učenje u malim skupinama, druženje djece različite dobi i kompetencija…).\", navodi se na stranicama židovske vjerske zajednice Bet Israel.

U tijeku su predbilježbe za vrtićko mjesto, a sve informacijemogu se dobiti od ravnatelja Osnovne škole Lauder – Hugo Kon, Marijana Madunića.

>>Mala kuća za boravak djece s posebnim potrebama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije